Duin gaat met nieuw AZ-contract op jacht naar échte doorbraak

Reacties

Jelle Duin blijft langer bij AZ. De 22-jarige spits uit de eigen jeugdopleiding heeft zijn contract verlengd en jaagt nu op zijn échte doorbraak.

Duin gaat met nieuw AZ-contract op jacht naar échte doorbraak
© Pro Shots

De carrière van Duin (die nu tot medio 2024 vastligt) verloopt nog niet vlekkeloos. Hij belandde in 2010 in de Alkmaarse jeugdopleiding, waarna hij in december 2017 debuteerde in het betaald voetbal. Dat deed hij in een duel tussen Jong AZ en NEC, in de Keuken Kampioen Divisie.

Om vlieguren te maken verhuurde AZ hem aan FC Volendam (2019/20, vijf goals) en MVV Maastricht (2020/21). Van die laatste uitleenbeurt keerde Duin in januari 2021 echter terug, omdat AZ daar te weinig perspectief zag voor de aanvaller. Hij sloot in Alkmaar aan bij de beloften en maakte in februari zijn debuut in het eerste elftal.

Na zijn terugkeer bij AZ liet hij zich positief zien, sinds deze zomer maakt hij zelfs officieel deel uit van de A-selectie, waar hij nu gaat jagen op een volgende stap. 'Voor mezelf heb ik een aantal doelen voor ogen. Zo wil ik mijn eerste goal en mijn Europese debuut maken. En natuurlijk wil ik de stijgende lijn in mijn ontwikkeling blijven behouden.'

Ook directeur voetbalzaken Max Huiberts is content. 'Jelle is nog altijd een jonge spits en kan zich de komende jaren nog volop doorontwikkelen. Daarom wilden we graag met hem door. Na zijn terugkomst van de verhuurperiode heeft hij zich snel aangediend bij het eerste elftal, waar hij zijn vaste plek in de A-selectie heeft afgedwongen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.