'Duidelijk signaal' KKD-captains: vijf kunstgrasvelden scoren dramatisch

Reacties

Vijf clubs uit de Keuken Kampioen Divisie spelen hun thuiswedstrijden op een kunstgrasveld dat niet aanvaardbaar is voor betaald voetbal. Dat meldt spelersvakbond VVCS in een tussenstand van de veldencompetitie na acht speelrondes.

'Duidelijk signaal' KKD-captains: vijf kunstgrasvelden scoren dramatisch

De velden van RKC Waalwijk, FC Den Bosch, FC Eindhoven en Helmond Sport krijgen gemiddeld een 1,5 op 5 van de aanvoerders. De kunstgrasmat van Jong PSV op De Herdgang komt er nog slechter vanaf met een 1,3.

'Dat veel aanvoerders kunstgras verafschuwen is in de tussenstand duidelijk terug te zien', laat voorzitter Danny Hesp weten op de site van de VVCS. 'Vanaf plaats 16 worden de kunstgrasvelden onder een voor het betaald voetbal aanvaardbaar niveau beoordeeld. Een duidelijk signaal waar de clubs en KNVB niet de ogen voor mag sluiten.'

Het (natuurgras)veld van Go Ahead Eagles krijgt met een 4,5 de beste beoordeling, gevolgd door FC Twente (4,3) en een gedeelde derde plaats voor Jong Ajax en NEC (beiden 4,0). Almere City FC, dat afgelopen zomer het kunstgras inruilde voor natuurgras, volgt op plek vijf met een 3,8.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.