Duel met Getafe krijgt staartje: UEFA start onderzoek naar Ajax-fans

Reacties

Ajax hangt een UEFA-straf boven het hoofd naar aanleiding van het gedrag van supporters tijdens het uitduel met Getafe van vorige week in het Europa League-toernooi.

Duel met Getafe krijgt staartje: UEFA start onderzoek naar Ajax-fans
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 1
Getafe
Getafe

De UEFA heeft Ajax op de hoogte gesteld dat er een onderzoek is gestart. 'De aanwezige UEFA-waarnemers hebben gerapporteerd dat er tijdens de wedstrijd met voorwerpen zou zijn gegooid. Daarnaast zijn er na de wedstrijd kapotte stoelen in het uitvak geconstateerd', aldus Ajax.

Na zijn 1-0 stortte doelpuntenmaker Deyverson ter aarde nadat hij werd geraakt door een aansteker. De aanvaller schoot na een ingestudeerde vrije trap de 1-0 binnen en vierde zijn doelpunt voor de furieuze Ajax-aanhang. Van provocatie was geen sprake, vond de spits. 'Ik heb niemand geprovoceerd', zei Deyverson na afloop tegen de Spaanse media. 'Ik heb een doelpunt gemaakt en vierde het met de tatoeage van mijn vrouw, dat is het. Maar het doel waarin ik scoorde was nu eenmaal dicht bij het uitvak.'

Toen Deyverson geraakt werd door de aansteker, ging hij kermend naar de grond. 'Ze gooiden iets tegen me aan, heel hard. Het deed me veel pijn', stelde de aanvaller. 'De UEFA zal spreken. Ik hoef me hier niet slecht over te voelen, dat moet de fan die iets gooide doen. Het was slecht van de supporter. Voetbal is iets moois, dit hoort daar niet thuis. Het moet vriendschappelijk zijn.'

Donderdag is de return in de Johan Cruijff Arena, waar om 21.00 uur wordt afgetrapt. Ajax moet een 2-0 achterstand goedmaken.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Getafe
Meer over Getafe
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.