Duchâtelet geeft bizarre trainerscarrousel nieuwe draai

Reacties

Standard Luik-eigenaar Roland Duchâtelet (foto) heeft behoorlijk wat opzien gebaard door trainer José Riga aan te stellen als vervanger van Ivan Vukomanovic.

Duchâtelet geeft bizarre trainerscarrousel nieuwe draai

De trainerswissel is zeer opmerkelijk, allereerst omdat Vukomanovic pas half oktober werd benoemd als de opvolger van de eveneens ontslagen Guy Luzon. Sinds de Serviër het stokje overnam pakte hij in dertien duels 28 van de te behalen 39 punten en steeg Standard van de elfde naar de vijfde plaats. Niet genoeg, zo oordeelde Duchâtelet. Maandag presenteerden Les Rouches Riga als nieuwe eindverantwoordelijke.

Voor Vukomanovic wordt binnen de technische staf overigens nog een andere functie gezocht, ook Riga heeft aangegeven hem graag voor de club te behouden. Standard laat in een reactie opvallend genoeg eveneens weten blij met hem te zijn. 'We zijn zeer tevreden met het werk van Ivan. Maar we hebben besloten om de formatie van de staf om te gooien. We zochten een trainer met meer ervaring', aldus een woordvoerder. Over dat aanbod denkt Vukomanovic nog na.

Carrousel
Met de aanstelling van Riga keert een oude bekende van de club én zijn eigenaar terug op Sclessin. In de zomer van 2011 werd de Belg met Spaanse roots door Duchâtelet ook al aangesteld bij Standard, om een jaar later te vertrekken. Riga maakte in dat ene seizoen echter een dusdanig goede indruk op de steenrijke eigenaar, dat deze hem in maart 2014 aannam om Charlton Athletic - waar Duchâtelet óók de baas is - voor degradatie te behoeden. Na één seizoen kwamen de twee er niet uit wat betreft een nieuw contract, waarop Riga alweer vertrok.

Nu is het duo dus weer herenigd. En daarmee is er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de zeer opmerkelijke trainerscarrousel die Duchâtelet draaiende houdt. De Israeliër Luzon, in oktober door diezelfde preses dus aan de kant geschoven bij Standard, werd aan het begin van dit jaar namelijk aangesteld als trainer van nota bene Charlton Athletic. Daar verving hij de ontslagen Bob Peeters, ex-spits van onder meer Roda JC en Vitesse.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.