Dubbelslag Dessers zet Rangers weer gelijk met Celtic

Rangers heeft woensdagavond zijn voet weer naast die van Celtic gezet. Op Ibrox stuurde de ploeg van Philippe Clement Ross County met lege handen terug de bus in voor de lange terugrit naar Dingwall. De Belgische manager dankte daarvoor zijn landgenoot Cyriel Dessers, die twee keer scoorde. Dat hadden er, zonder overdrijven, ook vier kunnen zijn.

Glasgow Rangers
3 - 1
Ross County
Ross County

Het eerste doelpunt van Dessers liet niet lang op zich wachten. James Tavernier, de rechtsachter met de fluwelen traptechniek, stuurde zijn aanvaller richting het doel. Met een fraaie lob verschalkte hij doelman George Wickens: 1-0. Er waren genoeg kansen op een tweede treffer, maar omdat Rangers daar slordig mee omging, konden de bezoekers zowaar gelijk maken. Simon Murray maakte 1-1.

Dessers miste op slag van rust een bijna niet te missen kans, vanaf een meter of twee. De Vlaming had voor rust al een hattrick kunnen, misschien wel moeten maken. Zijn tweede viel een paar tellen voor de thee. Tavernier zette voor, de bal werd van richting veranderd en landde heerlijk op Dessers' hoofd: 2-1 aan het eind van een helft waarin hij vijf schoten op doel had gelost.

Tot een hattrick kwam het niet. Clement wisselde Dessers, en het maakte ook weinig uit. John Souttar besliste de wedstrijd, andermaal op aangeven van Tavernier. Rangers en Celtic hebben na 25 wedstrijden elk 61 punten en een doelsaldo van +40, de groen-witten leiden het klassement omdat ze vaker gescoord hebben. Zondag gaat Rangers naar St Johnstone, Celtic ontvangt zaterdag het Kilmarnock van Kevin van Veen.

Aberdeen
Aberdeen
3 - 3
Motherwell
Motherwell

A little bit of fun, beloofde de bejaarde Engelse cultcoach Neil Warnock de supporters van Aberdeen toen hij er vorige week aantrad. Hij heeft niets te veel gezegd. In de gietende regen kwamen The Reds met 0-3 achter tegen Motherwell, maar na een flinke comeback hield de ploeg toch nog een puntje op het eigen Pittodrie.