Dubbele opsteker voor Twente bij oefenwedstrijd op Belgische bodem

Reacties

Voor FC Twente werd woensdagavond om twee redenen een mooie avond. De ploeg van Joseph Oosting won in een oefenwedstrijd van Union Sint-Gillis met 4-1, en kon bovendien de rentree van Gijs Smal na een maandenlange absentie vieren.

Dubbele opsteker voor Twente bij oefenwedstrijd op Belgische bodem
© Pro Shots

In het wonderschone Joseph Marienstadion was de Nederlandse ploeg heer en meester: twee doelpunten van Sem Steijn en eentje van Gijs Besselink hadden Twente al binnen een halfuur naar 0-3 getild. Elton Kabangu deed wat terug, Steijn voltooide zijn hattrick en bepaalde zodoende de eindstand op 1-4.

Smal raakte in de Europese ontmoeting met Hammarby IF geblesseerd en kon ruim twee maanden niet op het veld verschijnen. 'Geblesseerd raken is nooit leuk, maar dat was natuurlijk een rotmoment zo aan het begin van het seizoen en dan mis je vervolgens een paar mooie wedstrijden. Ik voel me weer fit en ben blij dat ik vanavond mijn rentree heb kunnen maken', aldus de linksback op de site van de club uit Enschede.

Na een paar vrije dagen gaat Twente zich voorbereiden op twee beladen affiches: volgende week zondag eerst de streekderby bij Heracles Almelo, een week later krijgt het kampioen Feyenoord over de vloer. Union speelt de volgende wedstrijden thuis: tegen Eupen in de competitie, die door de geel-blauwen wordt aangevoerd, en zes dagen later tegen LASK in de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer G. Smal
Meer over G. Smal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.