Droomdebuut Schweinsteiger, passie in Napels

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Droomdebuut Schweinsteiger, passie in Napels

• Slechts zeventien minuten had Bastian Schweinsteiger nodig om zijn eerste doelpunt te maken in de Major League Soccer. De 32-jarige middenvelder opende bij zijn debuut voor Chicago Fire de score thuis tegen Montreal Impact met een krachtige kopbal.

• Het doelpunt van Marcus Maddison zaterdag tijdens het duel tussen Peterborough United en Charlton Athletic was een stuk fraaier. Hij bepaalde de eindstand op 2-0 met een heerlijke stift.

• Zondag staat in Italië de topper tussen Napoli en Juventus op het programma en de bezoekers kregen zaterdag een warm welkom.

'Naar het WK gaan, is een droom van me en ik ga er alles aan doen om daar volgend jaar bij te zijn. De komende weken moet eerst alles in het teken staan van een goede afsluiting van dit seizoen met PSV.'
Gastón Pereiro steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken in een interview met het Eindhovens Dagblad. De Uruguayaan krijgt soms de kritiek dat hij in wedstrijden tegen 'kleinere' tegenstanders minder goed presteert. 'Ik kan me die kritiek voorstellen, maar toch doe ik er alles aan om ook dan bepalender en geconcentreerd te zijn. Ieder puntje en iedere goal telt, weten we allemaal uit eigen ervaring.'

Conan Byrne van het Ierse St. Patrick's Athletic is in januari 2018 mogelijk present bij het FIFA-gala. Het kan zomaar zijn dat de middenvelder wordt genomineerd voor de Puskás Award als maker van de mooiste goal van het jaar.

Guus Hiddink vindt het nog altijd jammer dat de KNVB in de zomer van 2015 besloot om afscheid van hem als bondscoach te nemen. Oranje leek toen net uit het dal te kruipen. 'Luister, als het daarna mis was gegaan had ik alle verantwoordelijkheid genomen', vertelt de Achterhoeker aan De Telegraaf. 'Dan had Danny Blind in de volgende cyclus met een schone lei kunnen beginnen. Nu zijn we dik anderhalf jaar verder en is het voor hem ook voorbij. In de top wordt behalve kwaliteit ook een zekere mate van loyaliteit van elkaar verlangd…'

• Het is vandaag 1 april, de jaarlijkse feestdag voor grappenmakers. De selectie van SC Heerenveen werd deze week in het ootje genomen door de lokale politie in verband met een onderzoek naar verboden middelen.

• De Engelse tabloids zijn ook niet vies van een grap. Volgens The Daily Star kunnen de twintig Premier League-clubs tijdens de laatste vier speelrondes van dit seizoen rekenen op een speler die in de toptwintig van de jongste Gouden Bal-verkiezing is geëindigd. Hoe lager de club staat, hoe beter de tijdelijke aanwinst. Zo kan hekkensluiter Sunderland rekenen op de komst van Gouden Bal-winnaar Cristiano Ronaldo. Manchester United moet met argusogen toezien hoe Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba tijdelijk verkassen naar een concurrent.

'Ik heb het geluk gehad dat ik vijf briljante spelers ben tegengekomen. Diego Maradona, maar ook Ronaldinho, Jay-Jay Okocha, Iván de la Peña en Mousa Dembélé.'
• Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino bewierookt Dembélé in gesprek met ESPN. 'Als we vanaf zijn achttiende of negentiende met hem hadden kunnen werken, was hij een van de beste spelers ter wereld geworden.'

Clarence Seedorf viert vandaag zijn 41ste verjaardag. Eerder deze week nam de voormalige middenvelder nog afscheid van Oranje. De oud-prof speelde negen jaar geleden zijn laatste interland, maar er werd geen eerdere geschikte datum gevonden om afscheid van hem te nemen.

• Ook feest op Het Kasteel. Sparta Rotterdam werd namelijk precies 129 jaar geleden opgericht. Mogelijk is er vanavond extra feest als de ploeg van coach Alex Pastoor afrekent met PSV.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.