Droomdebuut Danjuma bij Tottenham: eerste doelpoging is meteen raak

Reacties

Tottenham Hotspur heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de FA Cup. Op Deepdale had het elftal van Antonio Conte niet overdreven veel moeite met Championship-ploeg Preston North End. Twee goals van Heung-Min Son beslisten de wedstrijd, en in de slotfase beleefde Arnaut Danjuma een droomdebuut: hij scoorde.

Droomdebuut Danjuma bij Tottenham: eerste doelpoging is meteen raak
© Pro Shots
Preston North End
Preston North End
0 - 3
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Ze hadden er zin in, bij Preston North End, één van de historische grootmachten in het Engelse voetbal. De originele Invincibles bovendien, Preston werd in 1889 ongeslagen kampioen én winnaar van de FA Cup. Anno 2023 is er van die oude glorie weinig over. Preston is niet dreigend genoeg om Harry Kane tegen in te zetten, vond Conte. De spits zat op de bank, naast aanwinst Arnaut Danjuma.

Son stichtte het eerste gevaar, maar de Zuid-Koreaan zag het eerste schot tussen de palen in de wedstrijd nog knap gepareerd worden door Preston-sluitpost Freddie Woodman. Preston werkte zich de blubber in de eerste helft en hield stand, met dank aan de noest verdedigende Liam Lindsay. In de tweede helft brak hun dappere verzet.

Vijf minuten na de pauze toonde Son zijn klasse. Japhet Tanganga vond hem, ruim 25 meter van het doel. Son haalde toch maar uit en schoot raak in de hoek, langs een kansloze Woodman. Preston bleef zich weren, maar moest twintig minuten voor tijd toch echt buigen. Son liet een verdediger zijn hielen zien en ramde de 0-2 binnen: een overtuigend antwoord op de kritiek over zijn matige vormpeil.

In de slotfase viel Danjuma in, die zijn debuut nog opluisterde op de manier zoals hij het vannacht allicht droomde. Dejan Kulusevski gaf de bal aan Danjuma, een verdediger gleed uit en de aanwinst van Villarreal had de bal voor het inschieten: 0-3. Het was meteen het laatste wapenfeit in Lancashire.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.