Droomdag voor Van Aanholt na dubbelslag, Babel scoort wél uit strafschop

Patrick van Aanholt heeft Galatasaray hoogstpersoonlijk aan de drie punten geholpen. De linksback scoorde zondag twee keer in de thuiswedstrijd tegen Rizespor, terwijl ook invaller Ryan Babel tot scoren kwam. Halil Dervisoglu en Ömer Bayram maakten geen speelminuten.

Galatasaray
Galatasaray
4 - 2
Rizespor
Rizespor

Na 87 minuten meldde Van Aanholt zich in het strafschopgebied en punterde hij de bal na een aantal prachtige combinaties in de verre hoek. Daarmee bezorgde de negentienvoudig Oranje-international Galatasaray de tweede overwinning op rij in de Süper Lig. Het team van Domènec Torrent klimt naar de twaalfde plaats en is zodoende weer even uit de degradatiezorgen.

Galatasaray kwam na acht minuten op achterstand door een fenomenale vrije trap van Gedson Fernandes. Van Aanholt schoot de club uit Istanbul nog voor rust langszij, waarna Rizespor via een prachtknal van Tyler Boyd weer op voorsprong kwam. Na een gemiste strafschop van Bafétimbi Gomis was het Babel die wél raak schoot vanaf elf meter. De strafschop was uitgelokt door Kerem Aktürkoglu, die zich na licht contact met de doelman makkelijk had laten vallen.

Galatasaray nam geen genoegen met een punt en ging op jacht naar de winnende treffer. Die viel drie minuten voor tijd: Van Aanholt kreeg de bal mee van Sofiane Feghouli en kroonde zich tot de matchwinner. Gomis maakte er hierna nog 4-2 van. Rizespor sloot het duel met tien man af: Baiano Fabrício kreeg een tweede gele kaart vanwege een elleboogstoot. Galatasaray kan zich nu richten op de uitwedstrijd tegen Konyaspor van volgende week zaterdag.