Drogba kansloos in strijd om de macht bij Ivoriaanse bond

Reacties
Drogba kansloos in strijd om de macht bij Ivoriaanse bond
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Didier Drogba wordt niet de nieuwe president van de Ivoriaanse bond. De Chelsea-legende had zich verkiesbaar gesteld, maar werd al in de eerste stemronde uitgeschakeld.

De 44-jarige Drogba voegde zich op het allerlaatste moment in de verkiezingsstrijd, die eigenlijk al in september 2020 gevoerd had moeten worden. Omdat het rommelde bij de Ivoriaanse bond kreeg Drogba via de FIFA alsnog een kans om zich verkiesbaar te stellen.

Dat verliep dus niet naar wens. In de eerste stemronde kreeg Drogba, die 105 interlands speelde, slechts zestien procent van het totaal aantal stemmen. Veel te weinig om ook maar kans te maken op een plek in de tweede stemronde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.