Dringende oproep geïrriteerde Van Polen: houd anderhalve meter afstand

Reacties

Bram van Polen ergert zich kapot aan mensen die zich niet houden aan de maatregelen van het RIVM om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. De PEC Zwolle-aanvoerder doet via het Twitter-account van De Blauwvingers een dringend beroep op de mensen.

Dringende oproep geïrriteerde Van Polen: houd anderhalve meter afstand
© Pro Shots

'Ik merk dat ik behoorlijk geïrriteerd ben. Ik snap de mensen gewoon niet. Iedereen die nu op straat gaat, het bos ingaat en niet die anderhalve meter afstand houdt: denk nou eens na mensen', zegt Van Polen.

De anderhalve meter afstand is noodzakelijk om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zaterdag bleek via foto's die op social media werden gedeeld dat veel mensen moeite hebben zich te houden aan die maatregel. De Rijksoverheid verstuurde zondagochtend een NL-alert over het coronavirus, waarin mensen nogmaals werd opgeroepen die anderhalve meter afstand aan te houden.

'Mensen die dat zeggen, die hebben ervoor gestudeerd, die zijn er alleen maar mee bezig', aldus Van Polen. 'Ik snap niet dat je dat niet in je botte kop kan krijgen, dat je niet even het fatsoen hebt om aan andere mensen te denken, om die anderhalve meter afstand te houden, als je überhaupt naar buiten moet. Want ik vind gewoon dat je binnen moet blijven. Wat is dat nou voor moeite? Ze vragen niet om een salto binnen een dag te leren of wat dan ook. Dit is iets dat iedereen kan.'

'Je kunt bij elkaar gaan lopen hangen. Het is allemaal leuk en aardig, maar wat nou als het jouw opa of oma is?', vervolgt Van Polen. 'Denk daar nou eens over na! Dan kun je daar niet meer naartoe. Die gaan dan eenzaam sterven in het ziekenhuis, ga eens met die gedachte aan andere mensen denken. Blijf gewoon binnen! Denk gewoon na, gebruik die hersenpan een keer.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.