Drietal Ajax net op tijd fit voor seizoensstart, Conceição op de bank

Reacties

De opstelling van Ajax voor de afsluitende oefenwedstrijd van de voorbereiding is bekend. Nieuwkomer Sérgio Conceição begint op de bank, evenals Brian Brobbey. Drie spelers gaan hun eerste minuten van de voorbereiding maken. De ploeg van Alfred Schreuder neemt het dinsdagavond in de Johan Cruijff ArenA om 20.00 uur op tegen Shakhtar Donetsk.

Drietal Ajax net op tijd fit voor seizoensstart, Conceição op de bank
© Pro Shots

Ten opzichte van de vorige oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg (2-3 zege) stelt Schreuder vier nieuwe spelers op. Remko Pasveer, Jurriën Timber, Davy Klaassen en Antony hebben een basisplaats. Voor Pasveer, Timber en Antony worden het hun eerste minuten van de voorbereiding; ze zijn dus net op tijd speelklaar voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. De van Rangers FC overgekomen Calvin Bassey is er nog niet bij.

Bij Shakhtar behoort ex-Ajacied Lassina Traoré niet tot de selectie, want hij is nog niet hersteld van zijn zware knieblessure. De gehele opbrengst van de oefenwedstrijd komt overigens ten goede aan diverse projecten en instanties die hulp bieden aan Oekraïense vluchtelingen en hulpprojecten in Oekraïne. Verder zijn vluchtelingen en vrijwilligers die zich inzetten voor vluchtelingen en hulpprojecten uitgenodigd om de wedstrijd te bezoeken. Op die manier zijn ruim 3500 kaarten verstrekt.

Ajax beleeft tegen Shakhtar de generale repetitie voor de officiële start van het nieuwe seizoen. Zaterdag wacht de strijd met PSV om de Johan Cruijff Schaal. Shakhtar speelde vrijdag nog met 3-3 gelijk tegen Fortuna Sittard en blijft deze week in Nederland. Zondag gaat de Oekraïense grootmacht op bezoek bij FC Utrecht.

Opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Timber, Blind, Wijndal; Álvarez, Berghuis, Klaassen; Bergwijn, Antony; Tadic.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.