Driemaal scheepsrecht voor Arsenal: eerste toptransfer is in de maak

Reacties

Arsenal ligt op koers om zijn eerste toptransfer voor komend seizoen af te ronden. Vrijdagavond laat is er een akkoord bereikt met Brighton & Hove Albion over een (flinke) transfersom voor verdediger Ben White. White heeft nu toestemming om met Arsenal te praten over een samenwerking.

Driemaal scheepsrecht voor Arsenal: eerste toptransfer is in de maak
© Pro Shots

Wat betreft de onderhandelingen tussen club en speler worden geen problemen verwacht. White (23) heeft intern aangegeven dat hij graag naar Arsenal wil vertrekken, maar Brighton liet de mandekker niet zomaar gaan. De eerste twee aanbiedingen van Arsenal werden resoluut afgewezen, voordat driemaal scheepsrecht bleek te zijn. De transfersom zal volgens Sky Sports op ruim 58 miljoen euro liggen. Nooit betaalde Arsenal meer voor een verdediger.

White is momenteel nog op vakantie, nadat hij met het Engelse nationale elftal meedeed aan het EK. Hij kwam tijdens het toernooi niet in actie en staat daardoor nog op twee interlands, die hij allebei speelde in de oefencampagne vlak voor het EK. White is pas net serieus in beeld bij Southgate en hoopt als speler van Arsenal een vaste waarde voor de Engelse ploeg te kunnen gaan worden.

Mocht de transfer voor het genoemde bedrag afgerond worden, dan wordt White veruit de duurst verkochte speler uit de clubgeschiedenis van Brighton. Het record staat nu nog op naam van Anthony Knockaert, die vorig jaar voor bijna twaalf miljoen euro naar Fulham ging. De Londenaren hadden Knockaert een jaar eerder al voor 4,5 miljoen euro gehuurd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.