Drie kopgoals niet genoeg voor Sparta

Sparta Rotterdam staat ook nog na tien speelrondes op nul zeges. In een Rotterdams spektakel pakte Excelsior in extremis de winst (4-3).

Na de bedroevende seizoensstart kon Sparta een overwinning uitermate goed gebruiken, al was het alleen al om een negatief record niet scherper te stellen. Trainer Gert Aandewiel dacht dat de wedstrijd tegen concurrent Excelsior het begin zou worden van een wederopstanding.

Maar het liep allemaal anders. Aandewiel zag zijn ploeg tot drie keer toe op voorsprong komen. De kopgoals van achtereenvolgens Yuri Rose, Darryl Roberts en Nourdin Boukhari waren na negentig minuten weinig waard. Excelsior toonde met Geert den Ouden als afmaker op Woudestein veerkracht. Uit een goedkope strafschop na ongelukkig hands van Olaf Lindenbergh en met een intikker deed de spits twee keer van zich spreken.

In de slotfase ging het helemaal mis voor Sparta. Door een tweede gele kaart voor verdediger Ayodele Adeleye moest de Kasteel-club de laatste tien minuten met tien man de Excelsior-storm zien te overleven.

Dat lukte niet. Na de gelijkmaker van invaller Johan Voskamp was zelfs een punt Sparta niet gegund. In blessuretijd bracht een fraaie vrije trap van Kees Luijckx de Excelsior-aanhang in vervoering.