Drie goals Green in voor Inter pijnlijk verlies tegen Bayern

Bayern München heeft tegen Internazionale een ruime oefenzege geboekt. Na 35 minuten stond het mede door een (valse) hattrick van Julian Green (foto) al 0-4 voor de Duitsers. Pas in de slotminuut kon Internazionale via Mauro Icardi de eer redden en de eindstand op 1-4 bepalen.

Het Bayern van trainer Carlo Ancelotti had eerder in de voorbereiding al met 1-0 van Manchester City gewonnen en speelde in het kader van de International Champions Cup, het vriendschappelijke toernooi waar ook dit duel deel van uitmaakte, met 3-3 gelijk tegen AC Milan.

Tegen Inter liet Der Rekordmeister er geen gras over groeien. Na zeven minuten tikte Green knap binnen na een voorzet van David Alaba. Vijf minuten later vergrootte Franck Ribéry, die tegen AC Milan ook al twee keer scoorde, de marge na terugleggen van Fabian Benko.

Vervolgens was het woord weer aan Green, een 21-jarige aanvaller die in het seizoen 2014/15 nog werd verhuurd aan Hamburger SV en vorig seizoen slechts één duel in de hoofdmacht van Bayern speelde (het zesde en laatste groepsduel in de Champions League met Dinamo Zagreb). Eerst plaatste hij de bal in de verre hoek om vijf minuten later met een intikker op het randje van buitenspel voor zijn derde goal te tekenen.

Inter-trainer Roberto Mancini moest na rust lijdzaam toezien hoe zijn ploeg de blamerende eerste helft maar nauwelijks kon wegpoetsen. Het was immers aan Alaba te wijten dat Inter nog scoorde. Hij stuurde onbedoeld en op knullige wijze Icardi op het Bayern-doel af door hem de bal zo in de voeten te spelen. De gewilde spits wist daar wel raad mee en rondde koeltjes af: 1-4.

Inter, dat onlangs een lijntje uitwierp richting Frank de Boer, neemt het vrijdag op tegen Tottenham Hotspur. Eerder werd ook al met 1-3 verloren van Paris Saint-Germain. Bayern treft donderdag nog Real Madrid alvorens de strijd om de Duitse Super Cup, tegen Borussia Dortmund, op het menu staat.