'Dribbelende Frenkie de Jong maakte Streppel helemaal gek'

Reacties

Een dribbelende Frenkie de Jong zorgde enkele jaren geleden tijdens een Willem II-training voor vrolijkheid bij Dico Koppers. De speler van Sportlust '46 uit Woerden vertelt in VI een fraaie anekdote over de huidige wereldster.

'Dribbelende Frenkie de Jong maakte Streppel helemaal gek'
© Pro Shots

Er stond in die periode wat druk op de Tilburgers en De Jong kwam nog weinig aan spelen toe. 'Op de training speelden we vaak met de basis tegen de wissels, waar Frenkie in die tijd bij hoorde', verhaalt Koppers.

'De wissels moesten zich tijdens een tactische training voordoen als de tegenstander. Wat Frenkie deed? Hij dribbelde iedereen voorbij en scoorde. Jurgen Streppel werd helemaal gek: "Frenkie, zo speelt de tegenstander toch ook niet?" De huidige Barcelona-speler bleef dan met een glimlach rondlopen. 'Hij is echt een enorme liefhebber.'

Tadic
In het interview vertelt de 32-jarige Koppers, die als prof al stopte en dat ook binnenkort als amateur gaat doen, ook een anekdote over Dusan Tadic, met wie hij samenspeelde bij FC Twente.

Koppers weet nog goed dat de Serviër nooit een wedstrijd of training miste. Op een uitzonderlijke dag had hij een keer last van zijn knie en de fysio adviseerde Tadic even rust te nemen. 'Maar hij ging naar de gym om extra oefeningen voor zijn knie te doen', lacht Koppers. 'Ik zag hem gewoon zijn pijn verbijten, maar hij dacht: Ik heb last van mijn knie, dus die moet ik sterker maken. Dat is echt een compleet andere mindset. Die man is echt van staal.'

Lees op VI PRO het hele interview met Dico Koppers:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.