Dreun voor PSV: ook Gakpo mist topper tegen Ajax

Reacties

Cody Gakpo is er komende zondag tegen Ajax, en vermoedelijk ook in de wedstrijden van PSV die volgen, niet bij. Onderzoek heeft vrijdag uitgewezen dat de aanvaller voorlopig buitenspel staat.

Dreun voor PSV: ook Gakpo mist topper tegen Ajax
© Pro Shots
Ajax
Ajax
5 - 0
PSV
PSV

Gakpo viel donderdag geblesseerd uit in de Europa League-wedstrijd tegen AS Monaco. De aanvaller kwam na een luchtduel ongelukkig neer en liep daarbij schade aan de enkel op. Gakpo zelf kon na de wedstrijd nog geen duidelijkheid geven over de ernst van de blessure en Roger Schmidt had vrijdag op zijn persconferentie nog niet meer informatie. Die informatie is er nu wel.

Gakpo heeft zich in het ziekenhuis laten onderzoeken en ging met slecht nieuws naar huis. De eerste geluiden zijn dat de linksbuiten drie tot vier weken uit de roulatie is. In dat geval mist hij niet alleen Ajax-uit, maar ook de duels met FC Twente, AS Monaco en Fortuna Sittard. Ook de beslissende interlands van het Nederlands elftal in de WK-kwalificatiecyclus komen dan in gevaar.

Naast Gakpo viel donderdag ook Noni Madueke uit; hij kampt met een spierblessure. Ook de Engelsman is er zondag in de topper tegen Ajax niet bij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.