Dreun voor Oranje en Koeman: Frenkie de Jong mist EK

Reacties

Frenkie de Jong gaat niet met Oranje mee naar het EK in Duitsland. De middenvelder trainde de afgelopen dagen wel mee, maar nu blijkt dat zijn enkelgewricht onvoldoende herstelt van de inspanningen. De Jong richt zich nu op het nieuwe seizoen met zijn club Barcelona.

Dreun voor Oranje en Koeman: Frenkie de Jong mist EK
© Pro Shots

Voor Oranje en Koeman betekent het afhaken van de 27-jarige De Jong een enorme dreun. Hoewel hij door blessures weinig aan spelen toekwam, geldt hij nog steeds als de vormgever van het Nederlands elftal. Niet voor niets besloot Koeman hem een status aparte te geven. De Jong was de enige international op wie de bondscoach wilde wachten. Hij mocht desnoods de eerste wedstrijd missen van aanstaande zondag tegen Polen.

Ook voor De Jong is het een grote teleurstelling dat hij het EK moet missen. Hij zou beginnen aan zijn derde eindronde, waarbij het EK van 2020 (gespeeld in 2021) en het WK in Qatar niet geweldig verliepen. Koeman zal nu op zoek moeten naar de beste invulling van zijn middenveld zonder de speler die met zijn techniek en inzicht het verschil had kunnen maken aan de bal en wanneer Oranje onder druk was komen te staan.

Volgens de bondscoach heeft hij verschillende spelers die de rol van De Jong op zich kunnen nemen, maar zonder zich erover uit te spreken weet ook Koeman dat ze niet van het niveau zijn dat een fitte De Jong had kunnen brengen.

Oranje-watcher Martijn Krabbendam over het afvallen van Frenkie de Jong.

Zorgelijk is bovendien dat Teun Koopmeiners maandag een liesblessure opliep tijdens de warming-up voor het uitzwaaiduel met IJsland (3-0).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.