Drenthe niet goed genoeg in de ogen van Mourinho

Royston Drenthe (foto) heeft van Real Madrid-coach José Mourinho de bevestiging gekregen dat hij allesbehalve in de plannen van de Portugese succestrainer voorkomt. De Nederlander hoeft niet mee te reizen met de spelersgroep voor een oefentrip naar Los Angeles.

Drenthe niet goed genoeg in de ogen van Mourinho

Dinsdag vertrekt de selectie van De Koninklijke naar Amerika zonder de linkspoot die het afgelopen jaar werd verhuurd aan Hércules Alicante. Ook Pedro León hoeft zijn koffers niet te pakken. Hij kreeg net als zijn Nederlandse collega in heldere bewoordingen te horen dat hij dit seizoen niet op een basisplaats hoeft te rekenen.

De twee zijn overbodig door de komst van Nuri Sahin, Hamit Altintop (Bayern München), José María Callejón (Espanyol) en Fábio Coentrão (Benfica) naar Madrid.

Pedro León werd een jaar geleden voor tien miljoen euro overgenomen van Getafe en voor zes seizoenen vastgelegd. Derhalve weigert hij gehoor te geven aan Mourinho’s verzoek te vertrekken bij Real Madrid, dat voorlopig alleen afscheid nam van Emmanuel Adebayor, Ezequiel Garay en keeper Jurek Dudek (einde contract).

Behalve de twee vleugelspelers hoeven ook Fernando Gago – die nu uitkomt op de Copa América in Argentinië – en Sergio Canales zich weinig illusies te maken. Eerstgenoemde mag uitzien naar een nieuwe werkgever, terwijl Canales zich moet richten op het rijpen bij de beloftenploeg of een verhuurperiode.

In 2010 was León samen met Sergio Canales de eerste zomeraankoop van De Koninklijke. Een verhuur van Canales behoort wel tot de mogelijkheden. Villarreal en Valencia hebben belangstelling voor de Spanjaard die per se in zijn vaderland wil blijven. Daardoor lijken Aston Villa, Everton, Schalke 04 en VfL Wolfsburg kansloos.

Voor Drenthe heeft nog geen club zich concreet gemeld. Onlangs was Benfica geïnteresseerd. Maar die overgang werd voornamelijk als wisselgeld gezien in verband met de komst van Coentrão, die inmiddels de omgekeerde weg bewandelde zonder betrokkenheid van de Nederlander in de deal. In dat verband werd wel de Argentijn Garay door Real richting Lissabon gedirigeerd. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's