'Drenthe misschien wel beste aankoop van deze eeuw'

Royston Drenthe heeft maandag met een hattrick de harten van Alania Vladikavkaz veroverd. Trainer Valery Gazzaev is lyrisch over de linkspoot.

'Drenthe misschien wel beste aankoop van deze eeuw'

Drenthe maakte maandag een einde aan een reeks van achttien wedstrijden zonder overwinning van Alania, dat sinds 20 augustus niet meer had gewonnen. Mordavia Saransk ging door drie goals van de Rotterdammer met 3-1 ten onder.

'Royston is de beste aankoop van Alania, misschien wel van de 21ste eeuw', was trainer Gazzaev vol lof. 'Hij is niet alleen technisch sterk en professioneel, maar hij heeft ook een geweldig karakter.'

Drenthe krijgt mogelijk een belangrijker rol. 'Ik wil Royston aanvoerder maken. Hij voert zijn taken goed uit en het publiek houdt van hem. Maar hij is nog niet zo lang bij de club. In het algemeen vind ik dat een aanvoerder een oudgediende moet zijn.'

Drenthe kwam in februari terecht in Vladikavkaz om zijn carrière weer vlot te trekken. De enkelvoudig international was na zijn afscheid van Everton in de vergetelheid geraakt. De voormalig belofte van Feyenoord leek verloren.

Drenthe zal nog meer moeten laten zien. Want ondanks de overwinning blijft Alania laatste staan. Wel heeft het nu evenveel punten als Mordavia en komt het op vier punten van Krylya Sovetov Samara, de nummer veertien. De onderste twee teams degraderen in Rusland direct. De twee teams daarboven spelen play-offs.

Klik hier voor de beelden van de hattrick van Drenthe.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen