Dramatische start Oranje na geblunder Flekken en handsbal Van Dijk

Reacties

Het Nederlands elftal is in Ierland op dramatische wijze begonnen aan de wedstrijd. In het Aviva Stadium moest Oranje al na drie minuten in de achtervolging.

Dramatische start Oranje na geblunder Flekken en handsbal Van Dijk
© Pro Shots
Ierland
Ierland
1 - 2
Nederland
Nederland

De vervelende start van de ploeg van Ronald Koeman werd ingeleid door Mark Flekken. De doelman kreeg van de bondscoach deze week het vertrouwen, maar begon in Dublin wel heel ongelukkig. Flekken gaf een te korte pass op Frenkie de Jong, waarna Mats Wieffer Oranje aanvankelijk nog leek te redden met een goede tackle.

De hoekschop die volgde, maakte het echter alleen maar erger voor Oranje. Een kopbal van Shane Duffy belandde op de arm van aanvoerder Virgil van Dijk. Scheidsrechter Irfan Peljto wees gedecideerd naar de stip. Daardoor kon Ierland een droomkans verzilveren.

Die kans was Adam Idah wel besteed. De vervanger van wonderboy Evan Ferguson pakte het cadeautje van Oranje dankbaar uit. Daardoor moet het Nederlands elftal meteen in de achtervolging.

Volg het restant van het duel via VI Live.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.