Dramatische avond in Almelo voor Heerenveen en Siem de Jong

Reacties

Heracles Almelo heeft SC Heerenveen op de valreep een volgende gevoelige tik gegeven. De Tukkers maakten in de slotfase het verschil.

Dramatische avond in Almelo voor Heerenveen en Siem de Jong
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
1 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Het bekersucces van SC Heerenveen tegen FC Emmen had de Friese burger wat moed gegeven. Overtuigend was het niet geweest, maar wel kon voor het eerste sinds 1 november weer een zege worden gevierd. Drie dagen later bleek dat die ene zwaluw nog geen zomer maakt. In Almelo kwam de Friese equipe andermaal niet goed voor de dag. Het geblesseerd uitvallen van Siem de Jong maakte het er niet beter op. De ervaren kracht moest na ruim een half uur afhaken.

Ook Heracles had enig vertrouwen mogen putten uit het bekeravontuur, waarin het werd uitgeschakeld maar Feyenoord in De Kuip wel nog lastig had gemaakt. Maar ook de Tukkers waren in de eerste helft tegen Heerenveen tot weinig inspirerends in staat. In de openingsfase was er wel wat te genieten geweest met een soepele aanval dwars door het hart van de Heerenveen-defensie, waarbij Rai Vloet met een sierlijk hakje Silvester van der Water vrij voor het Friese doel zette. De afronding was wild, zonder succes en daarmee tekenend voor de wedstrijd.

Want er lukte meer niet dan wel in Almelo, waar beide ploegen het lange tijd niet in zich hadden om het verschil te maken. In het laatste half uur mocht Ahmed Kutucu proberen iets te forceren voor Heracles. De van Schalke 04 overgekomen aanvaller deed dat uiteindelijk ook. Na beroerd verdedigen van Heerenveen bracht hij Delano Burgzorg in stelling; 1-0.

Het resultaat betekent dat Heerenveen nog langer moet wachten op een vervolg van het competitiesucces tegen Sparta van 1 november. Voor Heracles was het een welkome zege om de blik verder omhoog te kunnen richten. De marge naar Heerenveen is geslonken tot één punt.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
7
FC Groningen
34
14
8
12
40-37
+3
50
8
Sparta Rotterdam
34
13
8
13
49-48
+1
47
9
Heracles Almelo
34
12
8
14
42-53
-11
44
10
FC Twente
34
10
11
13
48-50
-2
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Heracles Almelo Nederland

SC Heerenveen Nederland

SC Heerenveen Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.