Drama in Brazilië: tien doden bij brand op jeugdcomplex Flamengo

Bij een brand bij het jeugdcomplex van Flamengo zijn vrijdagochtend tien doden gevallen, zo bevestigt de Braziliaanse club.

Drama in Brazilië: tien doden bij brand op jeugdcomplex Flamengo

Volgens TV Globo behoren vier van de tien slachtoffers tot de jeugdopleiding van Flamengo. Het gaat om voetballers tussen de veertien en zeventien jaar. Verder zijn twee proefspelers en vier clubmedewerkers overleden bij de brand die omstreeks vijf uur's ochtends (lokale tijd) uitbrak. De gewonden zijn vervoerd naar een nabijgelegen ziekenhuis.

Het kostte de brandweer ongeveer twee uur om het vuur te blussen. Nog onduidelijk is hoe de brand is ontstaan. Ninho de Urubu, zoals het jeugdcomplex van Flamengo heet, is onlangs nog fors uitgebreid.

Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior, die de jeugdopleiding van Flamengo doorliep, heeft op Twitter al zijn medeleven getoond. Flamengo heeft ook een statement op de website geplaatst: 'Dit is de grootste tragedie in de 123-jarige clubgeschiedenis. Flamengo zal er alles aan doen om de nabestaanden bij te staan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's