Dost verliest met Sporting en ziet Messi uitlopen in Gouden Schoen-klassement

Reacties

Sporting Lissabon is in eigen huis onderuit gegaan tegen nummer dertien Belenenses (1-3). Ook Bas Dost slaagde er een keer niet in om te scoren. 

Dost verliest met Sporting en ziet Messi uitlopen in Gouden Schoen-klassement

Sporting Lissabon heeft verzuimd de strijd om plaats twee in de Portugese competitie weer spannend te maken. FC Porto verspeelde zaterdag punten door gelijk te spelen tegen CS Marítimo (1-1). De ploeg van Dost is er niet in geslaagd het gat te verkleinen tot drie punten. Met nog twee wedstrijden op het programma bedraagt het verschil nu zes punten. Het brons, dat recht geeft op kwalificatie voor de Champions League, gaat hoogstwaarschijnlijk niet meer in gevaar komen voor de equipe van Jorge Jesus.

Dost slaagde er een keer niet in om te scoren en staat hierdoor nog altijd op 31 treffers in de Portugese competitie. Lionel Messi maakte zaterdagavond twee doelpunten tegen Villarreal, waardoor hij zijn seizoenstotaal opschroefde tot 35 treffers en uitloopt in het klassement van de Gouden Schoen.

Sporting Lissabon, met Marvin Zegelaar in de basis, kwam na rust op voorsprong door een doelpunt van Bruno Cesar. Abel Issa Camara, Dinis Almeida en Goncalo Silva waren trefzeker namens de bezoekers. Benfica kan de winnaar van het weekend worden, de koploper gaat zondagavond op bezoek bij Rio Ave (21.15 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.