Dost getergd: 'Ik wil verdomme laten zien wat ik waard ben'

Reacties

Bas Dost is erop gebrand om zich deze week te laten zien aan Ronald Koeman. De 28-jarige spits hoopt onder de nieuwe bondscoach eindelijk zijn kans te krijgen als aanvalsleider van Oranje.

Dost getergd: 'Ik wil verdomme laten zien wat ik waard ben'

'Na mijn laatste interland (de 2-0 zege tegen Zweden, red.) was ik er wel aardig klaar mee', vertelt Dost in gesprek met FOX Sports. 'Toen ging ik ook naar huis met het idee: het kan me even allemaal gestolen worden. Daarna heb ik een blessure gehad. Ik denk dat het mij heel goed gedaan heeft dat ik er in die periode niet bij ben geweest', verwijst Dost naar de oefenduels met Schotland en Roemenië in november.

'In de tussentijd is het bij mijn club gewoon goed gegaan', aldus Dost, die dit seizoen in 23 duels voor zijn club Sporting Lissabon 23 keer scoorde. 'Ik ben hierheen gegaan met een goed gevoel, die jongens zien is natuurlijk altijd gezellig', vertelt Dost, die tot nu toe zeventien interlands achter zijn naam heeft. 

'Maar ik ben hier wel heen gekomen met het idee: ik wil verdomme nu laten zien wat ik waard ben, want ik word wel een beetje moe van dat verhaal dat ik in Portugal zo veel scoor en er hier niets van bak. Want zo wordt er toch altijd geconcludeerd. Als je als spits niet scoort, bak je er geen hol van. Zo is het nu eenmaal.'

Oranje speelt komende vrijdag tegen Engeland, de maandag daarop wacht een confrontatie met Portugal. 'Ik speel liever beide wedstrijden, maar ik vind het sowieso wel leuk om minuten te maken tegen Portugal. Dan speel ik tegen mijn teamgenoten', doelt hij op Sporting-spelers Rui Patrício, William Carvalho, Bruno Fernandes en Gelson Martins.

'Koeman moet van Oranje zonder wereldsterren een goed team maken'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.