Dortmund verstevigt koppositie met zege op HSV

Borussia Dortmund is voor de elfde keer op rij ongeslagen gebleven in de Bundesliga. Vrijdagavond versloeg de koploper in eigen huis Hamburger SV, dat zonder de geblesseerde Ruud van Nistelrooy en Eljero Elia opereerde.

Dortmund verstevigt koppositie met zege op HSV

In de eerste helft waren de kansen op één hand te tellen. Mario Götze was vlak voor rust het dichtst bij een treffer. Zijn inzet ging maar rakelings naast.

In het tweede bedrijf liep de thuisploeg verder weg bij Hamburger SV, waar Joris Mathijsen in het hart van de defensie stond. Shinji Kagawa (foto) tekende voor de openingstreffer op aangeven van Sven Bendner.

Uiteindelijk was het na zeventig minuten Lucas Barrios die het duel besliste. De aanval waaruit de Paraguayaan scoorde was fraai. Götze zag een stift nog de mist in gaan, waarna Kevin Grosskreutz de mislukte inzet oppikte. Zijn slimme passje werd door Barrios op waarde geschat en binnengetikt.

Door de zege kan Dortmund dit weekeinde met een glimlach naar de concurrenten gaan kijken. De voorsprong van de koploper op nummer twee FSV Mainz 05 bedraagt, met een wedstrijd meer, zeven punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's