Dortmund profiteert bij rentree Haaland van puntenverlies Bayern

Reacties

Borussia Dortmund heeft zondag geprofiteerd van het puntenverlies dat koploper Bayern München een dag eerder leed tegen 1899 Hoffenheim. De ploeg van trainer Marco Rose won thuis van Arminia Bielefeld.

Dortmund profiteert bij rentree Haaland van puntenverlies Bayern
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
1 - 0
Arminia Bielefeld
Arminia Bielefeld

Bayern staat weliswaar bovenaan in de Bundesliga, maar de ploeg wankelt de laatste weken wel in eigen land. Een maand geleden werd er verrassend verloren van VfL Bochum (4-2) en voor de 1-1 tegen Hoffenheim werd er ook al met 1-1 gelijkgespeeld tegen Bayer Leverkusen. Dortmund kwam vorige week niet in actie en kon zondag dus voor het eerst profiteren van het puntenverlies van Der Rekordmeister.

Dat moest gedaan worden met een wat geïmproviseerde opstelling. Onder anderen Raphaël Guerreiro, Mats Hummels, Thomas Meuner, Marco Reus en Dan-Azel Zagadou waren er door blessures of ziekte niet bij. Daardoor vormden Emre Can en Marin Pongracic het centrale duo. Donyell Malen stond in de spits, al zat Erling Haaland wel voor het eerst in weken weer bij de wedstrijdselectie.

Dortmund startte prima en kwam na twintig minuten op voorsprong. Thorgan Hazard werd neergehaald en verdiende een vrije trap. De Belg nam die zelf en zag de bal weggewerkt worden door de defensie. Dortmund heroverde de bal echter en Hazard kreeg een herkansing. Vanaf de rechterflank gaf de aanvaller de bal voor en tikte Marius Wolf de bal binnen voor 1-0.

De thuisploeg kreeg daarna enkele kansen op meer. De grootste mogelijkheid was voor Malen, die de bal aangespeeld kreeg en besloot uit te halen. De knal van de aanvaller vloog tegen de lat. Het was het laatste wapenfeit van de Nederlander, die na iets meer dan een uur naar de kant werd gehaald. Haaland kwam in de ploeg en maakte zo zijn rentree. Gescoord werd er daarna niet meer.

Dortmund heeft nu zeven punten minder dan Bayern, maar ook nog een wedstrijd minder gespeeld. In theorie is het gat tussen de twee clubs dus vier punten. Komende woensdag haalt Dortmund het uitduel met Mainz in. In speelronde 31 speelt Bayern nog thuis tegen Dortmund.

Overige uitslag


Bundesliga

Stand Bundesliga 2021/2022

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
5
5
97-37
+60
77
2
Borussia Dortmund
34
22
3
9
85-52
+33
69
3
Bayer Leverkusen
34
19
7
8
80-47
+33
64
4
RB Leipzig
34
17
7
10
72-37
+35
58
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer Arminia Bielefeld
Meer over Arminia Bielefeld
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.