Dortmund pakt door en kondigt komst Thorgan Hazard aan

Reacties

Borussia Dortmund heeft woensdag bevestigd dat het zich versterkt met Thorgan Hazard. De middenvelder komt over van Borussia Mönchengladbach en kost naar schatting 25,5 miljoen euro.

Dortmund pakt door en kondigt komst Thorgan Hazard aan

Hazard startte zijn loopbaan bij Lens en maakte in 2012 de overstap naar Chelsea, in navolging van oudere broer Eden. De Engelsen leenden Hazard achtereenvolgens uit aan Zulte-Waregem en Borussia Mönchengladbach. In de zomer van 2015 maakte hij voor zo'n acht miljoen euro definitief de overstap naar de Duitsers

Bij Gladbach ontwikkelde Hazard zich tot een veelgeprezen middenvelder. In 141 wedstrijden scoorde hij 30 keer voor de club. Afgelopen seizoen eindigde hij in de dubbele cijfers met zowel zijn doelpunten (tien) als assists (tien) voor Gladbach. De afgelopen maanden werd hij al met meerdere clubs in verband gebracht.

Zijn transfer naar Dortmund hing reeds enkele dagen in de lucht. Eerder deze week stapte de selectie van Gladbach in het vliegtuig naar China, maar toen mocht Hazard thuisblijven om zijn naderende overstap naar Die Schwarz-Gelben af te ronden.

'Ik ben heel dankbaar voor mijn vijf geweldige jaren bij Gladbach en de mooie herinneringen die ik daar heb opgebouwd. Dit was voor mij het best denkbare moment om de volgende stap in mijn loopbaan te zetten. Ik ben trots dat ik nu voor Borussia Dortmund mag gaan spelen, een topclub met ongelooflijke fans', zegt Hazard op de clubwebsite.

Na Nico Schulz (27 miljoen euro) en Hazard is Dortmund nog niet klaar voor het seizoen 2019/20. Naar verwachting trekt de vicekampioen ook nog de portemonnee voor de komst van Julian Brandt van Bayer Leverkusen. Hij heeft in zijn contract een clausule staan, die het mogelijk maakt hem voor 25 miljoen euro op te halen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.