Dortmund met schrik vrij, Raúl blinkt uit bij Schalke

Koploper Dortmund is op bezoek bij Freiburg met de schrik vrijgekomen. Schalke won dankzij een uitblinkende Raúl van Werder Bremen.

SC Freiburg-Borussia Dortmund 1-2 De koploper in de Bundesliga is op bezoek bij subtopper Freiburg met de schrik vrijgekomen. Dortmund kwam na een klein halfuur spelen op onfortuinlijke wijze op achterstand toen Hummels de bal achter zijn eigen doelman werkte.

Lange tijd leek het erop dat de tweede seizoensnederlaag aanstaande was, maar Robert Lewandowski bracht daar een kwartier voor tijd verandering in. De invaller knikte een voorzet van Marcel Schmelz prima binnen: 1-1.

Dortmund kreeg enige minuten later zelfs de volle winst in de schoot geworpen toen Mensur Mujdza op zijn beurt zijn eigen doelman passeerde. Deze klap kwam Freiburg niet meer te boven, waardoor Dortmund inmiddels 34 punten heeft vergaard uit dertien duels. De ploeg heeft een straatlengte voorsprong op achtervolgers Leverkusen en Mainz.

Schalke 04-Werder Bremen 4-0 Die Königsblauen, met Klaas-Jan Huntelaar in de basis, hebben op eigen veld tegen middenmoter Werder Bremen de derde seizoensoverwinning geboekt. De eerste keer dat Schalke gevaarlijk werd, na twintig minuten spelen, was het meteen raak: Christoph Metzelder knikte een hoekschop van Jefferson Farfán via de lat binnen: 1-0.

Daarna was het woord aan Rául. De Spanjaard schoot tweemaal met scherp, een keer vlak voor rust en de tweede (de derde van Schalke) een kwartier na de thee. De thuisploeg van trainer Felix Magath zat op rozen met de riante voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Kort voor tijd bekroonde Raúl zijn uitstekende wedstrijd met een vier treffer: een prachtig lobje.

Huntelaar en de zijnen komen met de winst op een totaal van dertien punten uit evenveel gespeelde duels en hebben weer een beetje lucht naar de onderste plaatsen.

Overige duels: Hannover 96-Hamburger SV 3-2Eintracht Frankfurt-1899 Hoffenheim 0-4 1. FC Nürnberg-1. FC Kaiserslautern 1-3 Borussia Mönchengladbach-FSV Mainz 05 2-3 Foto: VI Images