Dortmund drukt goede vorm uit in overtuigende zege

Borussia Dortmund handhaaft zich in de hoogste regionen van de Bundesliga. De ploeg won overtuigend van VfL Bochum, terwijl Hannover 96 en 1. FC Nürnberg goede zaken deden in de strijd tegen degradatie.

VfL Bochum-Borussia Dortmund 1-4Borussia Dortmund speelde de thuisploeg in de eerste helft van de mat. Toen de kruitdampen waren opgetrokken en de ploegen de kleedkamer voor de rust opzochten, hadden de bezoekers door een eigen doelpunt van Marcel Maltritz, de Bochum-verdediger werkte een vrije trap van Nuri Sahin achter zijn eigen keeper Philipp Heerwagen, en door een goal van de man in vorm Mohamed Zidan - op aangeven van Jakub Blaszczykowski - een 2-0 voorsprong genomen. Bovendien verloor de thuisploeg Milos Maric met een rode kaart.

De rustpauze deed Bochum goed. Met twee nieuwe gezichten, Mimoun Azaouagh en Andreas Johansson, kwam de ploeg plots tot leven. Het resulteerde in de aansluitingstreffer van Lewis Holtby.
De aanvaller werd goed bediend door Azaouagh en vond een gaatje tussen de benen van Borussia-keeper Roman Weidenfeller. De bezoekers kwamen na een lastige fase echter terug in de wedstrijd en namen een kwartier voor tijd weer afstand via Lucas Barrios. Drie minuten later was de Argentijnse aanvaller alert bij een hoekschop en zorgde voor 4-1.

Hannover 96-Eintracht Frankfurt 2-1Hannover deed in de strijd tegen degradatie goede zaken door te winnen van middenmoter Eintracht Frankfurt. De thuisploeg begon sterk en kreeg al snel drie goede kansen. Bij de derde was het raak, Leon Andreasen scoorde. De Deen profiteerde van het bekwame klaarleggen met de borst door Didier Konan.

Vlak voor rust kwam Frankfurt op gelijke hoogte. Halil Altintop schoot een voorzet van Pirmin Schwegler binnen. Binnen het uur nam de thuisploeg weer de leiding. Sergio Pinto tike van dichtbij binnen. De bezoekers eindigden het duel met negen man. Selim Teber en Maik Franz kregen twee keer geel, dus rood.

FSV Mainz-1. FC Köln 1-0De thuisploeg zegevierde door een treffer van Andre Schürrle na 57 minuten. Opvallend aan de wedstrijd was dat beide ploegen moeizaam tot hun aanvalsspel kwamen. De bezoekers misten daadkracht in de offensieve linie en de thuisploeg moest na een klein half uur verder met tien man vanwege de rode kaart voor Aristide Bancé. De ploeg besloot daarna te mikken op de counter. Het bleek genoeg voor drie punten.

Borussia Mönchengladbach-VfL Wolfsburg 0-4Het geduldige VfL Wolfsburg besloot in de openingsfase om Borussia Mönchengladbach uit te laten razen. De thuisploeg had wel dreiging, maar kreeg geen grote kansen. Halverwege de eerste helft nam Wolfsburg de regie over en de ploeg kwam kort voor rust op voorsprong. Een soepele aanval met Edin Dzeko en Christian Gentner had Zvjezdan Misimovic als eindpunt.

Vlak na de hervatting was het 2-0. Michael Bradley maakte hands en Dzeko benutte de toegekende strafschop. Gentner besliste binnen het uur de wedstrijd met een hard schot. Tien minuten voor tijd maakte Dzeko zijn tweede doelpunt en bepaalde de eindstand op 4-0.

Hertha BSC-1. FC Nürnberg 1-2Hekkensluiter Hertha begon uitstekend aan het duel met mede-degradatiekandidaat 1. FC Nürnberg en ging de rust in met een 1-0 voorsprong. Theofanis Gekas was attent bij een rebound. Na de hervatting slaagde 1. FC Nürnberg er in de wedstrijd te kantelen. De ploeg kwam na een uur via Albert Bunjaku op gelijke hoogte en stelde in de blessuretijd zelfs de overwinning veilig. Invaller Angelos Charisteas besliste de wedstrijd na een uitstekende voorbereidende actie van Ilkay Gündogan.