Dortmund dichter bij CL-ticket dankzij zondagsschot en fenomeen Batshuayi

Reacties

Borussia Dortmund heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de strijd om een Champions League-ticket. In de Bundesliga had BVB weinig moeite met VfB Stuttgart: 3-0.

Dortmund dichter bij CL-ticket dankzij zondagsschot en fenomeen Batshuayi

De eerste treffer van de thuisploeg kwam ietwat gelukkig tot stand. Christian Pulisic zag zijn voorzet via de binnenkant van de paal binnenvallen: 1-0. Na de pauze nam de man in bloedvorm alle onzekerheid weg bij Borussia Dortmund. Michy Batshuayi zette de aanval zelf fraai op en tikte vervolgens de voorzet van Nuri Sahin binnen. Het was alweer zijn zevende Bundesliga-treffer in negen duels.

Na een uur zette Maximilian Philipp de einduitslag op het scorebord. Van dichtbij tikte de 24-jarige Duitser de rebound binnen. Door de zege komt de formatie van Peter Stöger op één punt van Schalke 04, dat zaterdag onderuitging bij laagvlieger Hamburger SV (3-2).

Het gat met nummer vier RB Leipzig bedraagt vijf punten. Leipzig komt maandag in actie tegen Bayer Leverkusen (aftrap 20.30 uur). Volgende week staat de Kohlenpott-derby tussen Dortmund en Schalke op het programma.

Bekijk hier de openingstreffer van Christian Pulisic.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.