Dordrecht naar finale, geen Eredivisie voor Limburg en VVV

Reacties

FC Dordrecht heeft zich tegen VVV-Venlo geplaatst voor de finaleronde van de play-offs om promotie en degradatie. Na de 3-1 overwinning van afgelopen donderdag in Limburg had de ploeg van trainer Harry van den Ham weinig moeite om het finaleticket over de streep te trekken: 2-1.

Dordrecht naar finale, geen Eredivisie voor Limburg en VVV

Na de directe degradatie van Roda JC Kerkrade was de Limburgse hoop op een Eredivisieclub al danig geslonken door de nederlaag van VVV in eigen huis. De ontwikkelingen in het GN Bouw Stadion waren eveneens weinig hoopgevend, want al na zes minuten nam Dordrecht de leiding.

En dat had VVV toch vooral aan zichzelf te danken. De van Sparta Rotterdam gehuurde Paul Gladon (foto) kon de bal tussen vier Venlose verdedigers in bezit houden en na een hoop gefrommel langs doelman Niki Mäenpää werken.

Niki Mäenpää houdt hier Dordrecht-spits Giovanni Korte van scoren af, maar moest wel passen bij inzetten van Paul Gladon en Jeffrey Fortes.
Niki Mäenpää houdt hier Dordrecht-spits Giovanni Korte van scoren af, maar moest wel passen bij inzetten van Paul Gladon en Jeffrey Fortes.

Wat volgde was een serie kansen over en weer, waarbij beide teams enkele keren dicht bij een treffer kwamen. Vlak na rust bracht VVV dan eindelijk de spanning terug, toen invaller Jules Reimerink op aangeven van Randy Wolters de 1-1 binnenknalde.

VVV probeerde het daarna nog wel, maar slaagde er niet in de goed keepende Warner Hahn, die komende zomer naar Feyenoord vertrekt, nogmaals te passeren. In de slotfase scoorde Jeffrey Fortes nog wel voor Dordrecht nadat Mäenpää de bal voor zijn voeten had getikt na een inzet van Ilias Haddad.

Daardoor is er volgend seizoen voor het eerst sinds de start van de Eredivisie in 1956 geen Limburgse club actief op het hoogste niveau. Dordrecht mag na de degradatie in 1995 hopen op een terugkeer in de Eredivisie na negentien jaar. Vanaf 16.30 uur strijden Sparta Rotterdam en NEC in Nijmegen om de andere plek in de eindstrijd tegen Dordrecht. Sparta leidt met 1-0.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.