Door corona getroffen AZ maakt EL-groep bekend: Boadu ontbreekt

Reacties

AZ heeft de selectie voor het Europa League-duel met Napoli bekendgemaakt. Door alle corona-perikelen heeft trainer Arne Slot slechts negentien spelers tot zijn beschikking, de opvallendste afwezige is spits Myron Boadu. Talenten als Maxim Gullit en Mo Taabouni zijn er wél bij.

Door corona getroffen AZ maakt EL-groep bekend: Boadu ontbreekt
© Pro Shots
Napoli
Napoli
0 - 1
AZ
AZ

Het huidige seizoen verloopt vooralsnog behoorlijk dramatisch voor AZ. De ploeg van Slot werd vroeg uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League, waarna de eerste vier competitieduels slechts vier remises opleverden. Tegen PEC Zwolle werd het 1-1, in de drie daaropvolgende wedstrijden gaf AZ de zege telkens weg. Fortuna Sittard kwam in eigen huis terug van 1-3 tot 3-3, Sparta Rotterdam wist op Het Kasteel zelfs een 0-4 achterstand goed te maken tot 4-4, waarna VVV-Venlo (nota bene in Alkmaar) een 2-0 achterstand omboog tot 2-2. In die vier duels kreeg AZ bovendien drie rode kaarten.

De grootste ellende was er echter op corona-gebied. Al voor de wedstrijd tegen VVV maakte AZ bekend dat er binnen de club negen mensen positief hadden getest op het virus. Het ging daarbij om drie medewerkers van kantoor, twee spelers van de beloften en vier spelers van de A-selectie. Dinsdag volgde er een update: acht nieuwe spelers testten positief, het totaal aantal besmettingen kwam daarmee op dertien spelers te staan.

Desondanks gaat het uitduel met Napoli (vooralsnog) door. Dat schrijven de regels van de UEFA namelijk voor. 'De wedstrijd moet op de afgesproken datum doorgang vinden als er minimaal dertien spelers van de A-lijst beschikbaar zijn. Onder de inzetbare krachten moet minimaal één doelman zijn. Als er minder dan dertien spelers van de A-lijst beschikbaar zijn of geen keeper, dan kan de UEFA instemmen met een uitstel van 24 uur als de plaatselijke overheid nieuwe testen eist om het benodigde aantal spelers beschikbaar te krijgen.'

En dus reist AZ vandaag af met een selectie van negentien spelers. Daarin ontbreekt Boadu, net als Timo Letschert, Jordy Clasie, Ron Vlaar, Ferdy Druijf en Zakaria Aboukhlal. Wie wél op speeltijd mogen hopen zijn dus Gullit en Taabouni, die net als Tijs Velthuis en Kenzo Goudmijn in het vliegtuig zijn gestapt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.