Dood van Enke (32) schokt Duitsland

Robert Enke is op 32-jarige leeftijd overleden. De dood van de doelman van Hannover 96 schokt de Duitse voetbalwereld.

Dood van Enke (32) schokt Duitsland

'Het is verschrikkelijk', zei Hannover 96-voorzitter Martin Kind tegen het Duitse persbureau DPA. 'Je rekent op veel, maar niet op zoiets. Ik weet niet hoe en waarom het gebeurd is.' De preses denkt niet dat de dood van Enke te maken heeft met voetbal.

Enke werd dinsdagavond dood aangetroffen bij een spoorwegovergang. Een officiële doodsoorzaak is nog niet bekend. 'Er heeft er een dodelijk ongeval plaatsgevonden', zei Stefan Wittke. De woordvoerder van de politie van Hannover sloot zelfdoding niet uit.

Bondscoach Joachim Löw en teammanager Oliver Bierhoff brachten de Duitse internationals op de hoogte. 'We zijn allen geschokt. Woorden schieten tekort', aldus Bierhoff.

Enke was bij Hannover net terug van een lange absentie. De doelman, die acht keer Duitsland vertegenwoordigde, was twee maanden uitgeschakeld door vermoeidheidverschijnselen. Die werden na veel onderzoeken toegeschreven aan de Campylobakter-bacterie.

Enke was bezig aan zijn zesde seizoen bij Hannover 96. De doelman stond daarvóór onder contract bij onder meer Borussia Mönchengladbach, Benfica, Barcelona en Fenerbahçe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen