Donkere wolken pakken zich samen boven Strootman na vertrek Rudi García

Reacties

'De club deed er alles aan om me te halen en ook de trainer belde me meermalen met de boodschap dat ze me nodig hadden.' Een half jaar geleden was Kevin Strootman in de zevende hemel met een transfer naar Olympique Marseille en een hereniging met trainer Rudi García. Richting het einde van het seizoen staat alles er anders voor vanwege het aanstaande vertrek van laatstgenoemde.

Donkere wolken pakken zich samen boven Strootman na vertrek Rudi García

'Het is, in het belang van dit project, beter dat we uit elkaar gaan', vertelde García tijdens een persconferentie. Ondanks zijn tot medio 2021 doorlopende contract besloot de Franse trainer te vertrekken uit de havenstad.

De vraag is: hoe nu verder voor Strootman? De Nederlandse middenvelder werkte eerder al succesvol samen met Garciá bij AS Roma en die trainer speelde een grote rol in de komst van Strootman naar Marseille. Na een teleurstellend seizoen – Marseille wordt vijfde of zesde in de Ligue 1 en grijpt zodoende naast Europees voetbal – is het maar de vraag of Marseille door wil met de middenvelder.

Strootman werd voor liefst 25 miljoen euro overgenomen van AS Roma en de 43-voudig international behoort tot de grootverdieners in de selectie van de Franse club. In Franse en Engelse media wordt al gesproken over een situatie waarin Marseille moet snijden in de kosten. Het eerste slachtoffer volgens onder andere Sky Sports? Strootman.

De duurste aanwinsten van Olympique Marseille

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Speler Van Transfersom
Dimitri Payet West Ham United 29,3 miljoen
Kevin Strootman AS Roma 25
Lucho González FC Porto 19
Duje Caleta-Car RB Salzburg 19
André-Pierre Gignac Toulouse 16

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zodoende komen Manchester United en Everton in beeld. Strootman werd eerder in zijn carrière al gelinkt aan Manchester United, toen Louis van Gaal nog manager was. The Red Devils raken na dit seizoen middenvelder Ander Herrera kwijt, terwijl Everton opnieuw de clubs van zich af moet slaan om Idrissa Gueye in Liverpool te houden. Engelse media melden dat Strootman bij beide clubs al op huurbasis is aangeboden.

Mocht het niet tot een vroege transfer komen, hangt de toekomst van Strootman in Marseille samen met de komst van een nieuwe trainer. Die zal, mits hij Strootman wil behouden voor het komende seizoen, het moeten uitvechten met de budgetterende directie van de club. Strootman speelde in zijn eerste seizoen in Frankrijk 27 wedstrijden, waarvan twintig als basisspeler. Zijn laatste interland dateert van oktober 2018.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.