Donk beleeft droomdebuut voor Galatasaray

Vier dagen na zijn transfer heeft Ryan Donk zijn visitekaartje afgegeven in het shirt van Galatasaray. De middenvelder leverde een cruciale bijdrage aan het bekersucces tegen Karsiyaka (3-1).

Donk, die dinsdag de overstap maakte van Kasimpasa naar Galatasaray, bewees in de eerste helft direct zijn waarde. De 29-jarige Amsterdammer tekende niet alleen voor de fraaie assist voor de 2-0 van Bilal Kisa, maar hij maakte op slag van rust ook zijn eerste treffer in dienst van de Turkse topclub. Sinan Gumus had de score geopend voor de thuisploeg, die aantrad zonder Wesley Sneijder.

Donk scoorde op slag van rust na een combinatie in het strafschopgebied en bepaalde daarmee de eindstand op 3-1. Want in de tweede helft werd er niet meer gescoord, waarbij Galatasaray-spits Umut Bulut erin slaagde de bal naast het lege doel te schieten. Voor beide ploegen was het resultaat niet van belang aangezien ze al verzekerd waren van de volgende ronde door eerdere zeges in de groepsfase.