Donadoni kiest voor Chiellini tegen Oranje

De kans is groot dat de aanvallers van het Nederlands elftal in de groepswedstrijd tegen Italië te maken krijgen met Juventus-verdediger Giorgio Chiellini (23) als vervanger van de afgehaakte Fabio Cannavaro.

Donadoni kiest voor Chiellini tegen Oranje

Bondscoach Roberto Donadoni heeft laten doorschemeren dat de tienvoudig international de meest geschikte kandidaat is om de plek naast Andrea Barzagli in het centrum van de Italiaanse defensie op te vullen.

Normaal gesproken zou Marco Materazzi na het geblesseerd afhaken van Cannavaro de grootste kans maken op die plek, maar de speler van Internazionale is nog steeds niet volledig wedstrijdfit.

'Ik wil niet het risico lopen dat we na Fabio nóg een speler kwijtraken', verklaarde Donadoni zijn keuze in de krant La Stampa. Omdat Christian Panucci minder hoog in de pikorde staat bij Donadoni, krijgt Chiellini dus zijn kans.

Donadoni: 'Ik denk dat verdedigers als Barzagli en Chiellini het uitstekend gedaan hebben sinds ze zich twee jaar geleden hebben gemeld bij de nationale ploeg. Ze hebben eerder al bewezen het gemis van de geblesseerde Materazzi te kunnen opvangen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen