Domper voor Dilrosun en Hertha BSC in Dortmund

Reacties

Borussia Dortmund heeft een einde gemaakt aan de succesreeks van Bruno Labbadia als Hertha BSC-trainer. Met het magere succes verstevigde BVB de tweede plaats achter Bayern München.

Domper voor Dilrosun en Hertha BSC in Dortmund
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
1 - 0
Hertha BSC
Hertha BSC

Javairo Dilrosun had vorige week zijn eerste basisplaats onder Labbadia gebruikt om Hertha BSC met een kunststukje op weg te helpen naar het volgende succes. Een nieuwe heldenrol was de enkelvoudig Oranje-international zaterdag niet gegund. Na minder dan een half uur was de wedstrijd tegen Borussia Dortmund voor hem voorbij. Ogenschijnlijk had de aanvaller te veel last van een bovenbeenblessure om verder te gaan.

Aan de andere kant had Jadon Sancho deze week in negatieve zin van zich doen spreken. De Engelse aanvaller had vol onbegrip gereageerd op zijn straf na een ontoelaatbaar bezoek van een kapper. Voor trainer Lucien Favre, die niet kon beschikken over de Noorse goalgetter Erling Haaland, was dat geen reden hem aan de kant te houden.

Voor de wedstrijd maakten beide ploegen een statement tegen racisme door te knielen.
© Pro Shots
Voor de wedstrijd maakten beide ploegen een statement tegen racisme door te knielen.

Vroeg in de tweede helft tegen Hertha had Sancho een uitgelezen kans dat vertrouwen terug te betalen. Na voorbereidend werk van Thorgan Hazard had hij de score moeten openen. De aanvaller prikte de bal echter naast het Berlijnse doel.

Het bleek uitstel van executie, waarbij Sancho alsnog zijn bijdrage leverde aan de openingstreffer. Na een voorzet van de aanvaller legde Julian Brandt de bal met het hoofd klaar voor Emre Can: 1-0. De treffer was beslissend in de weinig verheffende wedstrijd, waarin Sancho in de slotfase verzuimde de wedstrijd te beslissen. 

Door de zege kwam Dortmund weer op zeven punten van koploper Bayern. Door het puntenverlies van de achtervolgers heeft de ploeg van Favre de tweede plaats steviger in handen. Voor Labbadia was het zijn eerste nederlaag sinds zijn entree als trainer van Hertha BSC, dat door het verlies een pas op de plaats moet maken.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.