Dom rood Klose zit Werder Bremen dwars

Werder Bremen hoopte op een wonder om de finale van het UEFA Cup-toernooi te halen, nadat het de heenwedstrijd met 3-0 had verloren van Espanyol. De Duitsers kregen de droomstart die ze wensten, maar juist de sterspeler benadeelde de ploeg. Espanyol won daardoor ook de return: 1-2.

De wedstrijd was pas anderhalve minuut oud toen Miroslav Klose tegen een ongelukkige gele kaart aanliep. De spits zou in een luchtduel zijn elleboog hebben gebruikt, maar de sanctie leek zwaar bestraft.

Dat Klose in de negentiende minuut al van het veld werd gestuurd had de Duitse international aan zichzelf te wijten. Op de achterlijn probeerde hij met een schwalbe een vrije trap te versieren. Scheidsrechter Bertrand Layec was onverbiddelijk: tweede gele kaart voor Klose en dus rood.

Ondanks een man minder bleef Werder Bremen de bovenliggende partij. Vanaf het beginsignaal vielen de Duitsers opportunistisch aan en dat resulteerde na vier minuten in een 1-0 voorsprong. Na een klutsbal was Hugo Almeida eerder bij de bal dan de onnodig uit zijn doel komende keeper Gorka, die werd geklopt met een lob.

Met tien man bleef Werder aanvallen. Na rust zette trainer Thomas Schaaf met Kevin Schindler zelfs nog een extra aanvaller in. Het genomen risico werd vijf minuten later al afgestraft. Albert Riera gaf de bal voor vanaf links, doelman Andreas Reinke blunderde en Ferrán Corominas tikte binnen: 1-1.

Met de gelijkmaker was de wedstrijd gespeeld. Het tot dan toe kolkende Weserstadion viel stil in de wetenschap dat de thuisclub nog vier keer zou moeten scoren. Espanyol, dat totaal geen aanvallende intenties toonde, vond eindelijk de rust om het duel uit te spelen. Verdediger José Maria Lacruz zorgde met een kopbal zelfs voor 1-2.

Mazzel was er voor de Spanjaard Ito. De warrig leidende Layec wilde de middenvelder bestraffen voor vasthouden, maar gaf de gele kaart aan ploeggenoot Pablo Zabaleta. Daardoor kan Ito, die bij een gele kaart geschorst zou zijn geweest, gewoon meespelen in de finale.