'Dolend Juventus snakt naar wonderdokter Hiddink'

Vier nederlagen in de laatste vijf wedstrijden zorgen ervoor dat Ciro Ferrara onder druk staat bij Juventus. De club uit Turijn zou de onderhandelingen al zijn gestart met Guus Hiddink.

'Dolend Juventus snakt naar wonderdokter Hiddink'

De bondscoach van Rusland werd zondag gesignaleerd op vliegveld Malpensa en zou de gehele dag hebben onderhandeld met een delegatie van de Bianconeri. Juventus wil de Achterhoeker het seizoen laten afmaken, zoals hij dat vorig jaar deed bij Chelsea. Opvallend, gezien de uitspraken van Jean-Claude Blanc een dag eerder na de 3-1 nederlaag tegen Bari.

De voorzitter van Juventus liet zaterdag weten dat de positie van Ferrara niet onder druk staat. 'Ferrara blijft zeker tot het einde van het seizoen', aldus Blanc. 'We hebben hem aangesteld met het oog op de toekomst. Hij is bezig met het opbouwen van een team. Om snel van trainer te wisselen is dan niet goed. Het team heeft behoefte aan continuïteit.'

Vier dagen voor het verlies bij Bari leed Juventus een ontluisterende 4-1 nederlaag in eigen huis tegen Bayern München, waardoor Ferrara's ploeg niet overwintert in de Champions League. Mauro Camoranesi, Fabio Grosso en Alessandro Del Piero verloren door de uitschakeling tegen Der Rekordmeister hun basisplaats, maar ook hun vervangers zakten in Bari door het ijs.

Juventus gaf afgelopen zomer ruim veertig miljoen euro uit aan de komst van Diego (Werder Bremen) en Felipe Melo (Fiorentina), maar beide Brazilianen komen tot op heden niet uit de verf. Zo ook tijdens het uitduel met Bari. Diego verdiende tijdens die wedstrijd een strafschop, maar schoot deze over het doel. Misschien wel tekenend voor zijn huidige vorm bij Juventus.

Italiaanse media zijn er al over uit dat Ferrara ondanks de uitspraken van Blanc niet lang meer op de bank zit bij La Vecchia Signora. Maar of de Russische bond een duobaan van Hiddink ziet zitten is de vraag. Roberto Mancini heeft al laten weten open te staan voor een dienstverband bij Juventus als Ferrara de laan uit wordt gestuurd en Hiddink niet haalbaar blijkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen