Dolend AZ stelt opnieuw teleur en geeft Ajax de kans om te passeren

AZ is er niet in geslaagd om drie punten op te halen bij Almere City. De ploeg van Maarten Martens werkte een gezapige wedstrijd af in het Yanmar Stadion en kwam, net als de tegenstander, niet tot scoren: 0-0. Ajax kan nu op zondag de vierde plek op de ranglijst overnemen van het dolende AZ.

Almere City FC
0 - 0
AZ
AZ

De laatste keer dat AZ een competitiewedstrijd won, is inmiddels alweer ruim twee maanden geleden. Op 9 december was de ploeg van toen nog Pascal Jansen met 4-1 te sterk voor Almere City. Zaterdag hoopten de Alkmaarders de Eredivisie-nieuwkomer opnieuw aan de kant te kunnen zetten, maar de overtuiging die dat mogelijk moest maken ontbrak volledig.

AZ kreeg wel de beste kansen op een doelpunt. In de eerste helft schoot Ruben van Bommel maar net voorlangs en kort na rust was Eredivisie-topscorer Vangelis Pavlidis niet scherp toen hij op Almere-doelman Nordin Bakker af kon stormen. Veel meer kansen vielen er ook niet te noteren voor AZ. Almere verdedigde goed en zat de subtopper behoorlijk dwars.

De thuisploeg deed op zijn beurt ook gerust zijn best om voor wat gevaar te zorgen. Pogingen van Almere werden echter steeds net op tijd geblokt of van richting veranderd. Zo lag de amusementswaarde laag. Naarmate de wedstrijd vorderde, ging Almere zich steeds meer instellen op het over de streep trekken van de 0-0.

Dat lukte en dus pakte Almere weer een kostbaar puntje in de strijd om handhaving. Met 24 punten uit 21 wedstrijden is de ploeg van Alex Pastoor de nummer elf van Nederland. AZ staat nu nog vierde, maar heeft maar een punt meer dan achtervolger Ajax, dat zondag op bezoek gaat bij SC Heerenveen en bij een overwinning een plekje zal stijgen op de ranglijst.