Dolberg en Kluivert leiden Nice naar tweede plek

OGC Nice heeft zondag gewonnen op bezoek bij Stade Brest. De Nederlands getinte Ligue 1-club speelde lang met een man minder, maar won desondanks eenvoudig.

Brest
Brest
0 - 3
Nice
Nice

Brest, waar doelman Marco Bizot in de basis startte, keek al na een klein kwartier tegen een achterstand aan. Nadat Justin Kluivert zijn actie op de linkerflank goed doorzette en daarmee de Brest-defensie bezighield, bediende hij Kasper Dolberg. De Deen tekende vanaf de rand van het strafschopgebied met een hard en laag schot in de verre hoek voor zijn vijfde competitiegoal van het seizoen.

In de twintigste minuut kreeg Nice, waar Pablo Rosario de hele wedstrijd speelde en Calvin Stengs niet tot de selectie behoorde, een enorme tegenvaller te verwerken. Arbiter Stéphanie Frappart stuurde Morgan Schneiderlin weg na een harde tackle op het middenveld. In het duel speelde Schneiderlin weliswaar eerst de bal, maar Frappart beoordeelde het doorglijden op de tegenstander met een directe rode kaart.

Ondanks het numerieke overtal stichtte Brest in het restant van de eerste helft geen gevaar meer. Dat was in na rust anders. De thuisclub probeerde van alles om de gelijkmaker te forceren en kreeg ook kansen, maar liep het uiteindelijk zelf in het mes. Op aangeven van Amine Gouiri maakte invaller Andy Delort de 0-2, waarna Gouiri diep in de extra speeltijd op schitterende wijze voor de 0-3 eindstand zorgde.

Door de overwinning staat OGC Nice tweede met 36 punten uit twintig gespeelde wedstrijden. Paris Saint-Germain speelt zondagavond uit bij middenmoter Olympique Lyon. De achterstand van OGC Nice op de koploper bedraagt tien punten. Concurrent Marseille staat derde en won vrijdag bij Girondins Bordeaux (0-1).