Doelpuntenteller Suarez nu al op twintig

De maand oktober is nog niet eens voorbij en Ajacied Luis Suarez heeft nu al een magische doelpuntengrens bereikt. De 22-jarige Uruguayaanse goalgetter schroefde zijn doelpuntentotaal van dit seizoen zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen AZ (4-2 zege) met twee treffers op naar twintig.

Doelpuntenteller Suarez nu al op twintig

Suarez maakte deze jaargang tot dusverre vijftien doelpunten in competitieverband en vijf in de Europa League. Hij had slechts zeventien wedstrijden nodig voor zijn twintig treffers. In de voornaamste competities van Europa is er geen enkele andere speler die in de eerste drie maanden van het seizoen zo vaak doel trof.

Suarez nadert met zijn twintig goals nu al de productie uit zijn eerste seizoen bij Ajax. In de jaargang 2007/08 kwam de aanvaller tot 22 goals in 44 duels. Vorig seizoen finishte Suarez op 28 treffers in 43 duels, een aantal dat hij de komende maanden al kan evenaren.

Suarez kwam in zijn laatste vier duels bij Ajax (nationaal en internationaal) telkens tot scoren (in totaal zes keer). Dat is een van zijn langste doelpuntenreeksen in Amsterdamse dienst. Indien Suarez komende zondag ook tegen Feyenoord doel treft, evenaart hij een persoonlijk record (zie onderstaande tabel).

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen