Doelpuntenregen Messi en Ronaldo kent geen grenzen

Cristiano Ronaldo en Lionel Messi hebben zaterdagavond beiden voor een nieuw hoogtepunt in de Spaanse voetbalhistorie gezorgd. De sterspelers van respectievelijk Real Madrid en Barcelona zijn de eerste twee spelers die in één seizoen meer dan veertig doelpunten hebben laten aantekenen in de Primera División.

Doelpuntenregen Messi en Ronaldo kent geen grenzen

Cristiano Ronaldo ging als eerste als recordhouder de boeken in. De Portugese aanvaller scoorde zaterdagavond in het thuisduel met Sporting Gijón (3-1 zege) één keer en liet zo zijn 41ste competitiedoelpunt van het seizoen aantekenen.

De vedette van De Koninklijke verbeterde daarmee het record dat hij vorig seizoen eigenhandig neerzette door in 34 competitiewedstrijden veertig keer te scoren. Deze jaargang had hij slechts 33 duels nodig om zijn nieuwe record te verwezenlijken.

Later op zaterdagavond was het de beurt aan Messi om het kersverse record van zijn Portugese rivaal meteen te evenaren. De Argentijnse aanvaller was met twee goals in de moeizame uitwedstrijd tegen Levante (2-1 zege) van grote waarde en tilde zijn competitietotaal daarmee ook naar 41. Messi had één duel minder nodig dan Cristiano Ronaldo om tot 41 treffers te komen (32 om 33).
Uitleg bij lijngrafiek: Beweeg met je muis over bovenstaande afbeelding om de balans van de doelpuntenmakers per speelronde te bekijken.

Je kunt met je muis in de lijngrafiek ook een selectie van een periode in het seizoen maken om nader in te zoomen op de totalen in die fase. Klik vervolgens op toon alles om de selectie weer ongedaan te maken.

Je kunt ook het verloop van de spelers afzonderlijk bekijken door de gekleurde blokjes in de legenda weg te klikken of de verrichtingen van bijvoorbeeld twee spelers tegen elkaar af te zetten.

Samenstelling: Pieter Beekman & Ramon Min

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's