Doelpuntenmachine velt ook Feyenoord Vrouwen, FC Twente blijft op titelkoers

Reacties

FC Twente blijft op koers liggen voor titelprolongatie in de Pure Energie Vrouwen Eredivisie. De koploper van trainer Robert de Pauw boekte vrijdagavond een overwinning op Feyenoord Vrouwen en blijft daardoor ongeslagen in 2022. ADO Den Haag Vrouwen was te sterk voor de dames van sc Heerenveen.

Doelpuntenmachine velt ook Feyenoord Vrouwen, FC Twente blijft op titelkoers
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
2 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Fenna Kalma maakte doelpunt nummer 23 van het seizoen. De 22-jarige Friezin kopte de bal na een hoekschop van Marisa Olislagers in de verre hoek en hielp FC Twente daarmee aan een 1-0 voorsprong bij rust. In de tweede helft breidde FC Twente Vrouwen de score uit op Sportcampus Diekman: de ervaren Renate Jansen scoorde met de knie na een voorzet van Kaylee van Dooren. In de blessuretijd deed Feyenoord Vrouwen via Pia Rijsdijk wat terug, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam men niet meer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

ADO Den Haag
ADO Den Haag
1 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Jannette van Belen kreeg in het eerste kwart van de wedstrijd twee prima kansen, maar had het vizier niet op scherp staan. In minuut 25 was het wel raak: na een vrije trap kopte de aanvalster van ADO Den Haag Vrouwen raak. Via Liz Rijsbergen, Kirsten van de Westeringh, Jaimy Ravensbergen en Maartje Looijen (laatstgenoemde trof de lat) had ADO in de tweede helft uit kunnen lopen, maar gescoord werd er niet meer.

Excelsior
Excelsior
2 - 1
Alkmaar
Alkmaar

Excelsior Vrouwen kende een droomstart in het Van Donge & de Roo Stadion, want binnen zeven minuten was het raak: Sabrine Ellouzi stuurde Britt Udink weg, die de bal hard in de verre hoek schoot. De bezoeksters kwamen later via Sanne Koopman langszij. Aan het begin van de tweede helft hielp Excelsior diverse goede kansen om zeep, maar door een late treffer van Danielle Noordermeer bleven de punten toch nog in Kralingen.

PSV
PSV
1 - 2
Ajax
Ajax
Azerion Vrouwen Eredivisie

Stand Azerion Vrouwen Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Twente
24
19
3
2
95-26
+69
60
2
Ajax
24
17
3
4
70-22
+48
54
3
PSV
24
13
4
7
35-29
+6
43
4
ADO Den Haag
24
11
6
7
49-32
+17
39
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.