Doelpuntenmachine Redan leeft zich uit bij Oranje Onder-19

Oranje Onder-19 maakt indruk tijdens het EK-kwalificatietoernooi in Ierland. Na de 5-0 overwinning op Faeröer werd zaterdag Bosnië-Herzegovina overtuigend opzij gezet. Daishawn Redan scoorde liefst vier keer in de 6-0 zege.

Na de eerste helft had Redan al een hattrick op zijn naam staan. De spits van Chelsea opende in de vijfde minuut de score en verdubbelde vier minuten later met een benutte strafschop de Nederlandse marge. Na de goal van PSV'er Mohammed Ihattaren zorgde Redan met zijn derde treffer van de avond voor de 4-0 ruststand.

Een comeback van Bosnië-Herzegovina zat er na de onderbreking geen moment in. Doelman Kjell Scherpen van FC Emmen liet zich niet passeren en zag Ajacied Jurrien Timber een kwartier in de tweede helft de 5-0 op het scorebord brengen, voordat Redan zijn vierde van de avond maakte. Daarmee was de afstraffing voor Bosnië-Herzegovina compleet.

Oranje Onder-19 speelt dinsdag tegen Ierland, dat na twee wedstrijden ook zes punten heeft. In het laatste groepsduel wordt zodoende gestreden om de poulewinst. Zowel Oranje als Ierland is dankzij de zeges op Faeröer en Bosnië-Herzegovina al zeker van een plek in de Eliteronde, de volgende ronde in de kwalificatiecyclus. In deze Eliteronde wordt gestreden om de laatste zeven tickets voor het EK, dat tussen 14 en 27 juli 2019 wordt afgewerkt in Armenië.

Basisopstelling Oranje Onder-19: Scherpen (FC Emmen); Timber (Ajax), Geertruida (Feyenoord), Pierie (SC Heerenveen), Castillo (Chelsea); Reis (FC Groningen), Kokcü (Feyenoord), Gravenberch (Ajax); Ihattaren (PSV), Redan (Chelsea), Mallahi (FC Utrecht).