Doelpunt invaller Dallinga helpt Toulouse niet uit de degradatiezorgen

Thijs Dallinga kan het ook als supersub. De Nederlander kwam zondag na ruim een uur binnen de lijnen en leek tien minuten later het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Door een treffer in blessuretijd hield Lorient Toulouse alsnog op een gelijkspel (1-1).

Toulouse
Toulouse
1 - 1
Lorient
Lorient

Dallinga begon op de bank tijdens het thuisduel met Lorient. De neo-international moest voorrang verlenen aan landgenoot Ibrahim Cissoko, maar de voormalig speler van NEC kon geen potten breken. Trainer Carles Martínez besloot in de 62ste minuut in te grijpen en verving Cissoko voor Dallinga. Een goede zet van de Spaanse oefenmeester, want de invaller opende niet veel later de score.

Een voorzet van Gabriel Suazo kwam op het hoofd van de Nederlander, die de bal via de onderkant van de lat binnenknikte (1-0). Dat doelpunt leek Toulouse de overwinning te bezorgen, maar in de blessuretijd besliste een andere invaller anders. Bamba Dieng sloeg genadeloos toe en schoot Lorient naar een gelijkspel (1-1).

Twee zeges
Door de remise blijft Toulouse (net als Lorient) op twee overwinningen steken. Toulouse speelde een keer vaker gelijk en heeft daardoor een puntje meer dan de nummer zestien van de Ligue 1, die virtueel de play-offs om promotie/degradatie ingaat.