Doelpunt Huntelaar leidt wederopstanding Schalke 04 in

Terwijl Bayern München met geluk in Wolfsburg won, hielp Klaas-Jan Huntelaar Schalke 04 over het dode punt. Borussia Dortmund ging verrassend onderuit.

VfL Wolfsburg-Bayern München 0-1Ondanks het ontbreken van de geblesseerde Arjen Robben leverde het bezoek aan VfL Wolfsburg Bayern München drie punten op. De formatie van trainer Jupp Heynckes had veel moeite met de gastheren, die vooral in de eerste helft het beste van het spel hadden. Pas in blessuretijd kreeg Bayern, waar het na de valse start een week eerder naar smachtte. Luiz Gustavo maakte op aangeven van Franck Ribéry de winnende treffer, waarmee een ontluikende crisis in de kiem werd gesmoord.

1899 Hoffenheim-Borussia DortmundEdson Braafheid en Ryan Babel hadden alle reden met een glimlach het veld te verlaten. De twee Nederlanders van 1899 Hoffenheim trakteerden Borussia Dortmund op een 1-0 nederlaag. Dat was zeker gezien het sterke optreden van de kampioen vorige week verrassend. De fraaie vrije trap van Sejad Salihovic van ruim dertig meter in de achtste minuut bleek doorslaggevend, ook omdat Dortmund invaller Ivan Perisic drie kansen onbenut liet. Hamburger SV-Hertha BSC 2-2Jeffrey Bruma maakte met Hamburger SV voor het eerst zijn opwachting in de Bundesliga. Een overwinning was de Oranje-international bij zijn debuut niet gegund. Mladen Petric en Heung-Min Son zetten HSV twee keer op voorsprong, maar even zo vaak had Hertha BSC een antwoord paraat. De 2-2 van Andre Mijatovic viel twee minuten voor het einde, maar was allerminst onverdiend te noemen. De Berlijnse ploeg had drie keer het aluminium geraakt, terwijl HSV nauwelijks kansen creëerde.

Schalke 04-1. FC Köln 5-1Schalke 04 herstelde zich knap van de pijnlijke 3-0 nederlaag van vorige week tegen Stuttgart. 1. FC Köln, dat ook de druk voelde na de slechte start op eigen veld, kwam in Gelsenkirchen nog wel op voorsprong. Het vroege doelpunt van Lukas Podolski was geen opmaat voor succes. Huntelaar maakte kort voor rust de gelijkmaker, die makkelijk werd gegeven na hands van Kevin McKenna. Vroeg in de tweede helft sloeg de Oranje-international weer toe, waarna Lewis Holtby en Rául de zege extra cachet gaven. In de slotfase maakte de attente Huntelaar van dichtbij 5-1.

1. FC Nürnberg-Hannover 96 1-2Hannover 96 heeft een maximale score na twee wedstrijden. Na het succes tegen Hoffenheim werd ook de uitwedstrijd tegen 1. FC Nürnberg met 2-1 gewonnen. Mohammed Abdelaoue en Konstantin Rausch gaven in de eerste helft Hannover al een vertrouwenwekkende voorsprong. Nürnberg kwam niet verder dan de aansluitingstreffer van Tomas Pekhart.

SC Freiburg-FSV Mainz 05 1-2Ook FSV Mainz bleef zonder puntverlies na het bezoek aan SC Freiburg, dat op eigen veld met 2-1 ten onder ging. Door treffers van Marcel Risse en Eric-Maxim Choupo-Moting eindigde het thuisdebuut van trainer Marcus Sorg in een mislukking. Foto: VI Images