Dodelijke Gnabry en Lewandowski brengen Chelsea op rand van de afgrond

Reacties

Bayern München heeft dinsdag een stevig fundament gestort voor het bereiken van de kwartfinales in de Champions League. De koploper in de Bundesliga rekende in het heenduel van de achtste finale na rust overtuigend af met Chelsea.

Dodelijke Gnabry en Lewandowski brengen Chelsea op rand van de afgrond
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
0 - 3
Bayern München
Bayern München

In de aanloop naar het treffen op Stamford Bridge ging het veel over de via strafschoppen besliste Champions League-finale van 2012, waarin Chelsea nota bene in de Allianz Arena afrekende met Bayern München. Met Manuel Neuer, Jérôme Boateng en Thomas Müller stelde de Duitse kampioen dinsdag drie spelers op die destijds ook aan de aftrap stonden. Chelsea heeft geen enkele 'overlever' uit 2012 meer over.

Met een kopbal op de lat was Müller in de eerste helft het dichtst bij een treffer. De Bayern-icoon had tijdens de befaamde finale van 2012 de 1-0 voor zijn rekening genomen, alvorens Didier Drogba keihard toesloeg. In een evenwichtige eerste helft gokte Chelsea vooral op de counter. Omdat de voorzetten net niet secuur genoeg waren, bleef het echte gevaar van de thuisploeg uit. Bayern controleerde het duel, maar was een stuk minder dodelijk dan bij het vorige bezoek aan Londen, de 2-7 bij Tottenham Hotspur in het najaar.

Na de onderbreking toonde Bayern zich een stuk efficiënter, met Robert Lewandowski eerst in de rol van aangever en Serge Gnabry in die van afmaker. In de 51ste minuut tikte laatstgenoemde binnen na een heerlijke aanval die hij zelf had opgezet. Drie minuten nadien moest Willy Caballero (die opnieuw de voorkeur kreeg boven de peperdure Kepa Arrizabalaga) andermaal vissen, deze keer kwam hij net tekort om een schot met links van Gnabry te keren. Net als bij de 0-1 fungeerde Lewandowski als de man van de assist.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tegen Ajax kwam Chelsea in november nog terug van een forse achterstand (nadat de Amsterdammers twee rode kaarten hadden gekregen), maar tegen Bayern zat zo'n comeback er nooit in. De thuisploeg gaf veel te veel ruimte weg in de jacht op de aansluitingstreffer en kreeg na 76 minuten opnieuw het deksel op de neus. Uitblinker Alphonso Davies zette heerlijk voor, waarna het voor Lewandowski een koud kunstje was om binnen te tikken en de return tot een formaliteit te maken. Chelsea werd vlak voor tijd nog tot tien man gereduceerd door een rode kaart van Marcos Alonso, die Lewandowski had geslagen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een smetje voor Bayern was wel het uitvallen van Kingsley Coman. De Fransman werd halverwege de tweede helft vervangen door Philippe Coutinho. Desondanks reist Bayern met een gerust hart terug naar München. Een jaar geleden viel het doek voor Der Rekordmeister nog in de achtste finale tegen Liverpool. Die redelijk kansloze exit zorgde voor het eerste scheurtje in het huwelijk met trainer Niko Kovac. Zijn opvolger Hansi Flick heeft de boel aardig op de rit gekregen na de breuk met de Kroaat in het najaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.