Dodelijk Leverkusen verblijdt Bosz met stunt in München

Bayer Leverkusen heeft zaterdag voor een stunt gezorgd op bezoek bij Bayern München. De ploeg van Peter Bosz toonde zich een stuk efficiënter dan de tegenstander.

Bayern München
1 - 2
Bayer Leverkusen

De vroege poging van Serge Gnabry op de paal vormde het begin van een heerlijke wedstrijd, waarin Leverkusen de leiding nam. Na balverlies van de kwetsbare linksback Alphonso Davies brak het elftal van Bosz razendsnel uit over meerdere schijven en schoot Leon Bailey de 0-1 binnen.

De beste kansen waren voor de thuisploeg, die in de 34ste minuut op gelijke hoogte kwam via een van richting veranderd schot van Thomas Müller. Bayern moest een minuut later alweer in de achtervolging, toen de defensie opnieuw geklopt werd op snelheid: na een combinatie met Kevin Volland maakte Bailey met een pegel in de verre hoek zijn tweede treffer.

Bayern brak keer op keer door, maar faalde in de afwerking. Hoewel beiden uiteindelijk buitenspel bleken te staan, lieten Ivan Perisic en Lewandowski al reusachtige kansen liggen. Exemplarisch was de zeer kansrijke doorbraak van drie Bayern-aanvallers vlak voor rust, waarbij de zachte breedtepass van Gnabry net op tijd werd onderschept door Lars Bender.

Het spelbeeld veranderde na rust niet. Leverkusen was in de omschakeling telkens bijzonder gevaarlijk via Moussa Diaby, terwijl Bayern kans na kans kreeg. Lewandowski en Perisic hadden de gelijkmaker op hun schoen, maar mikten naast en over, en bij de pogingen op doel trad Leverkusen-doelman Lukás Hrádecky fantastisch op.

Na de rentree van Daley Sinkgraven, die hersteld was van een blessure, moest Leverkusen overleven. Het team van Bosz ontsnapte bij een kopbal op de paal van Leon Goretzka en speelde de laatste tien minuten met tien man, omdat Jonathan Tah een doorbraak van Philippe Coutinho verhinderde. In blessuretijd kopte Lewandowski de bal nog eens op de lat.

Leverkusen pakte een wonderbaarlijke zege en meldt zich als nummer zeven in de brede top van de Bundesliga, waar Bayern op plaats vier blijft steken.